Отидете към основна версия

4 940 30

Състоянието на Юлия Скрипал се подобрява

  • сергей скрипал-
  • юлия скрипал-
  • състояние-
  • здраве-
  • великобритания-
  • русия-
  • отровена

Дъщерята на шпионина вече не е в критично състояние

Снимка: БТА/ AP

Дъщерята на бившия двоен агент Сергей Скрипал – Юлия Скрипал, се „подобрява бързо“, съобщи „Скай нюз“. Тя вече не е в критично състояние. Двамата бяха отровени с нервнопаралитичното вещество „Новичок“. Британските служби посочиха, че Русия стои зад опита за убийство. Бившият агент и дъщеря му бяха намерени в безсъзнание на пейка в град Солсбъри. Инцидентът предизвика дипломатически скандал по оста Лондон – Москва.

„Радостни сме да съобщим, че Юлия Скрипал се подобрява бързо и вече не е в критично състояние. Баща й – Сергей Скрипал, остава в критично, но стабилно състояние“, обявиха медиците, лекуващи двамата отровени. Би Би Си съобщи, че тя вече е в съзнание и може да говори.

Дъщерята на бившия шпионин „реагира добре на лечението“. Юлия Скрипал е под денонощно медицинско наблюдение. Британските власти обявиха, че двамата са били отровени в дома си. Те са били изложени на силно отровното вещество на входната врата на дома им на британска земя.

„Вярваме, че те са били изложени на това вещество още на входната врата на дома им“, посочиха службите. Именно затова усилията им са съсредоточени най-вече около адреса, на който са живеели семейство Скрипал. Полицията предупреди съседите им, че могат да очакват засилено полицейско присъствие в района, докато тече разследването.

След отравянето на Скрипал Обединеното кралство изгони 23 руски дипломати и техните семейства, а в знак на солидарност редица западни страни направиха същото. Европейският съюз и Съединените американски щати подкрепиха британците, които им предоставиха доказателства, че Русия стои зад опита за убийство. Сергей Скрипал е руски разузнавателен агент, който предава имената на руски агенти на западното разузнавани. От години живее на британска земя.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: