Last news in Fakti

30 Март, 2018 11:30 5 866 19

Юлия Скрипал е била използвана като оръжие

  • юлия скрипал-
  • сергей скрипал-
  • отрова-
  • оръжие-
  • дейвид кантър-
  • русия-
  • великобритания

Нова версия за нападението във Великобритания

Юлия Скрипал е била използвана като оръжие - 1
Снимка: БТА/ AP

Отравянето на Сергей Скрипал става скоро, след като дъщеря му е пристигнала. Нападателят е влязъл в контакт с момичето. Превърнал е собствената му дъщеря в оръжие. Това заяви британският криминалист Дейвид Кантър.

Той прави профили на престъпници за разследвания по целия свят. Изготвя експертизи за съда и преподава „Криминална психология” в университета в Ливърпул. Нарича нападението срещу Скрипал „престъпление без страст” – хладнокръвно пресметнат опит за убийство.

„Всичко това ни насочва към един невъзмутим, равнодушен наемен убиец, за когото последиците са без значение и който трезво се възползва от възможността да нанесе удар“, заяви криминалистът пред Нова телевизия.

„Използването на нервнопаралитичен агент е доста сложен начин да отровиш някого. Нужни са две съставки, а ти трябва да ги смесиш. Това е много опасно, ако не знаеш какво правиш. Така че, който и да е извършителят, очевидно е бил в състояние да забърка и да контролира отровата. Тоест, търсим човек, който е обучен и владее съвършено такива процеси", каза още Дейвид Кантър.

Медиците, лекуващи Юлия Скрипал, разкриха, че нейното състояние бързо се подобрява. Дъщерята на бившия шпионин вече е контактна, храни се и е в съзнание. Обединеното кралство обвини Русия, че стои зад опита за убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    20 42 Отговор
    Извършителят може е вече да не е на този свят. Така прави руската мафия.
  • 2 икем

    63 6 Отговор
    Бла Бла Бла,Бла Бла Бла, никакъв шанс да оцелее,сега вече,говори,тича,скача ,ае бегай,майни.Тази никога не е била тровена !

    Коментиран от #4

  • 3 Прометей

    32 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Юлия Скрипал е била използвана като оръжие...

    Денисчо, туй нали е НОВО “неопровержимо доказателство“
    Ама много моля уточнявай те ги нещата, че току виж матрЯла вземе да се усъмни нещо....
  • 4 Театър

    56 5 Отговор

    До коментар #2 от "икем":

    Да нищо чудно да е театър, скриваш някой за 2 седмици и променяш политиката на 30 държави само на база на твоите истерични коментари :)
  • 5 Хихихи

    62 6 Отговор
    По голяма глупост, от версията, че Русия ги е поръчала, не бях чувал. Ако беше работа на руснаците, те нямаше да са живи! Ще се занимава Путин да ги трови, като може да прати някой кавказец да им резне желките. На това могат да вярват единствено задръстените европейската и американчета!
  • 6 KKKKK

    47 2 Отговор
    Алооооо, до вчера писахте как експертизата на използваното вещество не била готова ,а днес вече някакви експерти коментират,колко съставки имала отровата.Наистина ли мислите,че всички сме глупаци ????
  • 7 Един мармот

    37 2 Отговор
    Значи, новичока е в нея, а тя жива, тейко и мъртъв. Да не се окаже, че и той е жив?
  • 8 патриотъ

    30 1 Отговор
    Най-вероятно никога не е била тровена,защото ако бяха руснаците,тая отдавна щеше да бъде в рая!Ако наистина е отровена,значи англичаните са я отровили и третата версия-възможно е това да е отравяне от храната в ресторанта и англичаните да са се възползвали от случая да набедят Русия и да дестабилизират изборите и световното по футбол!Доказателства нула и интерес в това отравяне логически има Запада!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Kcaniba

    33 2 Отговор
    личи се некадърното гендърско изпълнение!!!
    да беха развързали кисиите си, като наса да речем, Холиуд щеше да сътвори по-убедително убийство, с поне 11 доказателства!!!
    Ма кат стискате милионите за режесурата, сценаристите и Оскарите, ще ви се смеят и в колониите вече, соросиди евтини!!!
  • 11 Валя

    23 2 Отговор
    Е няма ли никакви съмнения веществото да е било за лична употреба
  • 12 ТАСС

    20 4 Отговор
    Сега ще се окаже е е яла развалени яйца.
  • 13 Готин ама не съвсем

    25 2 Отговор
    Хайде последната простотия за полуидиоти джендъри!
    Значи дъщерята е използвана??? Как точно?? Дали са и новичока с инструкции, как точно да го смеси и къде да го използва, за да отрови баща си, а тя случайно е станала жертва на отровата???
    Брей, страшни експерти и страшни балъци, дето да вярват на това!
  • 14 пп76

    27 4 Отговор
    Руснаците са толкова тъпи, че още не са открили ножа и пистолета и им се налага за убийството на прост цървул - предател да използват бинарни нервнопаралитични бойни отровни вещества или свръхскъпи и супер редки високорадиоактивни трансуранови елементи. Съвсем друго нещо са англичаните, които дори любимата си принцеса убиха с най-обикновена катастрофа.
  • 15 Кака Гинка

    23 1 Отговор
    Никой не вярва на тази зле скалъпена история,но на ЕС и НАТО така им изнася,също като в оня стар виц за заека "що си без шапка!".Търсят повод и го намират; и са толкова арогантни,че дори не си правят труда да измислят нещо по-убедително. Тезата им е "Не ни пука какво мислите за нас и политиката ни,ние командваме и каквото ви кажем,това ще правите!" Толкова се самозабравиха,че ми е чудно как някои още им угаждат...
  • 16 катил

    18 0 Отговор
    Не са били компютри ,а са били компоти. И не сме ги изнесли , а сме ги внесли. И не било за Япония , а било от Ямбол ...
  • 17 Гадната Англия

    11 1 Отговор
    На Гадната Англия този цирк и трябвше да строи редиците срещу Русия, да разбере кой е в строя и кой не е. Гадната Англия вчера пусна в гадните си вестници Списък на Срама - познайте какво е общото между България, Австрия, Гърция, Словения, Португалия... На Гадната Англия и предстои труден Брекзит - много неща станаха ясни покрай тази английска истерия, пилците с преброиха сега. Германия и Америка, а следователно и цялото стадо овце блеещо след тях, си поискаха от Русия същия брой дипломати. На Гадната Англия и се подиграха. За първи път от доста време се почувствах горд че съм Българин.
  • 18 Иван

    3 12 Отговор
    Брей колко защитници на Путин ,че той бил ангел . Никога никого не е поръчвл да убият,нито една война не е започнал .А бре добър си е човека ,въобще руснаците са миролюбците на света ,само където турците за 500г не ни затриха то руснаците и техния слугинаж ще успеят.
  • 19 Приятел

    4 1 Отговор
    Англия е бушон.Все Рисия ви е виновна.Няма имигранти и си намерихте нова тема.КОЙ ЛИ ВИ ВЯРВА
Новини по държави: