Отидете към основна версия

10 175 2

Mузей на кучето-кренвирш (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • дакел-
  • музей-
  • пасау

В германския град Пасау ще бъде открит първият по рода си в света музей на дакела

Благодарение на усилията на двама ентусиасти в понеделник в германския град Пасау ще бъде открит първият по рода си в света музей на дакела, предаде Reuters.

В музея ще бъдат представени 2000 експоната, свързани с чаровната порода на кучето-кренвирш. Сред тях ще фигурират хляб с формата на дакел и огромна златна статуя. Инициативата за откриването на музея в баварския град принадлежи на двама верни фенове на породата, бивши цветари, които загърбили бизнеса си.

"Светът отдавна се нуждаеше от музей на дакела. Никое друго куче не се радва на толкова много симпатии и популярност", заявява един от основателите на музея Сепи Кюбълбек.

Експонатите ще задоволят интереса и на най-изтънчените фенове на породата. Сред тях интерес ще предизвикат пощенските марки, щампите с мотиви на кучета-кренвирш, ръчно изработените кукли и порцелановите фигурки.

Сред видните фенове на породата фигурират Пабло Пикасо, Марлон Брандо, Джон Кенеди, Алберт Айнщайн и Наполеон. Дакелът е една от най-старите породи в Германия. Той се е използвал за лов, тъй като неговото тънко и продълговато тяло му позволява да се провира и в най-тесните дупки.

Кюбълбек и неговият музеен партньор Оливер Щорц твърдят, че държат в домовете си още допълнителни 2000 експоната, свързани с кучето-кренвирш.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Те са най-хапещите кучета в Русия

    Изненадващо породата кучета, която най-често хапе руснаците, са дакелите, установи класация, публикувана в сайта РИА "Новости". Изданието ...
    14.03.2019
    4 725
    14
Новини по държави: