Отидете към основна версия

960 6

Папата: Да си върнем вярата (СНИМКИ)

  • ватикан-
  • папа франциск-
  • вяра

Франциск прикани католиците да изоставят самодоволството и да вярват в победата над несправедливостта 

Снимки: БТА/АР

Папа Франциск прикани снощи римокатолиците по света да изоставят самодоволството и да се върнат към вярата си, че несправедливостта може да бъде преодоляна.

По време на бдението за Велика събота в базиликата "Свети Петър, състояло се при строги мерки за сигурност, Светият отец говори с печален тон за самодоволството и идващото с Възкресението обновление, предаде DPA.

По думите му самодоволният човек днес "отстъпва пред реалността, което го кара да вярва, че не може да направи нищо, за да надделее над множеството несправедливости, които изпитват на гърба си много от неговите братя".

Папата добави, че самодоволният "е потънал в угнетяващата рутина, която му отнема паметта". Честването на Възкресение Христово е за "обновяване на вярата на човека, че Бог влиза, като се опълчва на монтонния и парализиращ детерминизъм".

Мерките за сигурност на съботната служба бяха по-строги от обичайните. Тази седмица италианската полиция осъществи четири акции срещу предполагаеми поддръжници на ислямистки терористични групи. Арестувани бяха седем души по подозрение, че са свързани с тунизиеца, извършил атаката с камион в Берлин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини