Отидете към основна версия

3 240 20

Демократическата партия на САЩ с многомилионен иск към Русия

  • сащ-
  • русия-
  • избори
Снимка: Shutterstock

Демократическата партия на САЩ е подала многомилионен иск към Русия, изборният щаб на Доналд Тръмп и WikiLeaks, съобщи РИА Новости, позовавайки се на документи получени в редакцията на изданието. Те са обвинени в намесата на изборите за президент през 2016 г.

В иска, подаден в окръжния съд на Манхатън, се посочва, че високоплатени участници в предизборната кампания на Тръмп са се обърнали за помощ към правителството и разузнаването на САЩ, за да нанесат удар по Хилъри Клинтън и да помогнат на действащия американски президент, като са нанесли хакерски атаки по Демократическата партия и са разпространили откраднатите от там материали.

„По време на многобройни срещи, електронни писма и други начини руските агенти са дали да се разбере, че тяхното правителство поддържа Тръмп и е готово да използва открадната информация, за да нанесе вреда на своя противник от демократическата партия”, пише още в документа, с който РИА Новости разполага.

Руският сенатор Владимир Джабаров окачестви иска като „глупав” и че САЩ не разполагат с доказателства за намеса на Русия в американските избори. „Това е напълно вътрешно американска история, вътрешнополитическият скандал в САЩ ще продължи, демократите ще продължат с опитите да се стигне до импийчмънт на Тръмп” е мнението на Джабаров.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини