21 Април, 2018 08:21 3 236 20

Демократическата партия на САЩ с многомилионен иск към Русия

  • сащ-
  • русия-
  • избори
Демократическата партия на САЩ с многомилионен иск към Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Демократическата партия на САЩ е подала многомилионен иск към Русия, изборният щаб на Доналд Тръмп и WikiLeaks, съобщи РИА Новости, позовавайки се на документи получени в редакцията на изданието. Те са обвинени в намесата на изборите за президент през 2016 г.

В иска, подаден в окръжния съд на Манхатън, се посочва, че високоплатени участници в предизборната кампания на Тръмп са се обърнали за помощ към правителството и разузнаването на САЩ, за да нанесат удар по Хилъри Клинтън и да помогнат на действащия американски президент, като са нанесли хакерски атаки по Демократическата партия и са разпространили откраднатите от там материали.

„По време на многобройни срещи, електронни писма и други начини руските агенти са дали да се разбере, че тяхното правителство поддържа Тръмп и е готово да използва открадната информация, за да нанесе вреда на своя противник от демократическата партия”, пише още в документа, с който РИА Новости разполага.

Руският сенатор Владимир Джабаров окачестви иска като „глупав” и че САЩ не разполагат с доказателства за намеса на Русия в американските избори. „Това е напълно вътрешно американска история, вътрешнополитическият скандал в САЩ ще продължи, демократите ще продължат с опитите да се стигне до импийчмънт на Тръмп” е мнението на Джабаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ььььььььь

    71 9 Отговор
    хААХААХА-ТИЯ КРАВАРИТЕ СЪВСЕМ ОТЛЕПИХА...
  • 2 no name no face no number

    59 6 Отговор
    Та това си е глупост пълна глупост. То аз ако си потърся парите от сащ за нанесени икономически и морални щети след промените ехее.... няма да им стигне фалшивият федерален резерв да ми платят.
  • 3 соросоидни кърлежи

    49 7 Отговор
    Ало, господа идиоти демократи ,една манджа не бива да се затопля втори път, защото се губят витамините, но ви сте упорити и храните с тези боклуци своите избиратели вече втора година, ама тази приказка на другаря Сталин нали знаете - печели този който брои бюлетини-Още веднъж доказвате че сте кретени. Каква разлика кой е президента на САЩ за света,всички са еднакви и обичат да водят войни под различни измислени причини, в името на мира.
  • 4 Гостът

    40 5 Отговор
    Ами краварите, като се месят в изборите на всички държави та те не могат да се изплатят.Сега започва намесата им в изборите на Турция.Е..си наглеците.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 The TRAPPER

    31 0 Отговор
    Очевидно краварите ги сърби задника, - чудят се с кой да се заядат , кой да нападнат, и кой да унищожат. Така ли не се намери някой да им свие перките ? И България трябва да поиска милиони долари от тях за нанесени финансови щети , заради пропадналият проект , - газопровода- Бургас- Александруполис , Защото когато започнаха преговорите тогава , тогаващната им външна министърка - Кондолиза Райс веднага долетя в Гърция и принуди гърците да се откажат. За всички които не им е ясно-това се нарича ИЗНУДВАНЕ и ТЕРОР.
  • 7 Хохи

    21 2 Отговор
    Айдеееее И ТАЯ ТЕМА НЕ СВЪРШВА.
    ПОРЕДНАТА ДОЗА ЗА ДЕБИЛИТЕ.
  • 8 НА ТОВА

    28 1 Отговор
    Му се вика- КРАВАРСКА НАГЛОСТ. ТИЯ СА ЦИРЕЯТ НА СВЕТА. ГНОЕН,ВОНЛИВ И СМЪРТОНОСЕН...
  • 9 анъиседерас

    26 0 Отговор
    Само като видиш или чуеш " демократ" и веднага ти става ясно , че има измама.
  • 10 Morgoth

    13 0 Отговор
    Разбирам да съдят уикилийкс, разбирам да си правят PR с дело срещу Русия, но за какво по дяволите ще съдят щаба на Тръмп? За това, че е участвал в изборите ли? Тия хора съвсем изнагляха.
    САЩ трябва да се примирят с намеса в изборите им от всякъде. Те самите се месят навсякъде, така че няма държава незасегната от избора им на президент.
  • 11 Цар Вул

    12 1 Отговор
    Дреме му на Путин за исканията на "краварите"!!!Искат,ако има кой да им даде!!!И аз искам,ама жената като каже "не давам"и мачът свърши!!!!!Същата ралбота и тук!!!!Тези си мислят,че ще уплашат някого с тези си глупости и тъпотии!!!!Искат нали ще трябва да погасяват трилионните си дългове!!!!Тя и "лисицата искала"да хапне от гроздето"ама то високо"!!После искала и яйце от Косе Босе и го плашила с опашката,но това е Русия,а не ЛУКОВА ГЛАВА!!!ПОСЛЕ КОЙ ЩЕ ПРИЗНАЕ ИСКАНИЯ НА чужд съд в собствената ти държава?Т,ва да не е на кьор Евтим фурната!!!!!!Миленче,жива да те оплаче майка ти дето измисляш такива тъпотии!!!!!Но к,во да прайш?Занаят!!!!Хвани си занаят като свят,и не ни занимавай с тъпотиите си!!!!
  • 12 jfoxfk

    12 0 Отговор
    Интересно. Значи тия смятат че Хилърито е спечелило ... Ами според данните по преброяването на чистия брой гласове на избирателите наистина те са повече от тези на Тръмп. Само че за това е виновна избирателната система на САЩ. Доколкото аз знам това е ВТОРИЯ американски президент избран с по-малко гласове. По-рано Буш спечели по същият начин срещу Гор. Ама вместо да си променят системата на избора и да броят гласовете на народа те си избират електори. А след това обвиняват руснаците ...

    Коментиран от #13

  • 13 Вангьо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "jfoxfk":

    Демократите с иск към САЩ или лъм Русия!?...нарочно ли замотавате новината.

    Коментиран от #20

  • 14 Скорпион29

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "ГОЛЯМ СЛОН":

    Тролик, ти май не знаеш български и праскаш под всички подобни статии един копи-пейст коментар, който някой ти е написал предварително, а?...

    Коментиран от #16

  • 15 Kcaniba

    2 0 Отговор
    Демо партия - денги нет!!!???
    Но сентс за сл. избори????
  • 16 Голям Слон

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Скорпион29":

    Нищо не праскам. Сайтът има проблеми и, както забелязвам, най-добре е да пиша нерегистиран. Нещо друго конкретно по темата да кажеш?!
  • 17 Прометей

    3 2 Отговор






  • 18 +-+-+-

    1 0 Отговор
    Четох интересна статия "Най-скандалната версия за Скрипал", засяга и тази тема.
  • 19 стоян

    1 7 Отговор
    До 1 коментар Обида ли е да си американски кравар -според мен е обидно да си беден с ушанка пиещ препарат за вана До там ги е докарал шефа на кгб че да нямат 2 лв на ден за алкохол 300 грама по 0.70 стотинки
  • 20 jfoxfk

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Вангьо":

    Публикувано във факти.бг: Демократическата партия на САЩ е подала многомилионен иск към Русия, изборният щаб на Доналд Тръмп и WikiLeaks, ...

    Та кой замотава новината. Или четете избирателно?