Отидете към основна версия

3 804 33

Макрон: Трябва да останем в Сирия

  • сирия-
  • сащ-
  • франция-
  • макрон
Снимка: АР/БТА

Франция, САЩ и техните съюзници трябва да останат в Сирия, за да „построят нова Сирия” и за да ограничат влиянието на Иран. „Дори след края на войната с Ислямска държава САЩ, Франция и нашите съюзници – всички държави в региона, дори Русия, Турция, ще играят важна роля в създаването на нова Сирия. Но бъдещето ще го определя, разбира се сирийският народ”, каза френският президент Емануел Макрон в интервю за американската телевизия Fox News.

Пълното извеждане на международните сили, ще укрепи позициите на Башар Адас и Иран. „Те ще подготвят нова война, ще създадат нови терористи” е мнението на френският президент. Макрон е категоричен, че Западът не трябва да демонстрира слабост в отношенията с Русия, защото в противен случай Москва непрекъснато ще се възползва от това.

Президентът на Франция, заяви по-рано днес, че е успял да убеди президента на САЩ Доналд Тръмп да остави американските военни в Сирия. ОТ своя страна, Тръмп заяви, че САЩ могат „много скоро” да напуснат страната, а за мира ще се „погрижат други”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Франция ограничава имиграцията

    Долната камара на френския парламент прие закон за затягане на мерките за прием на бежанци, съобщи France 24. Законът беше приет след множество деб ...
    23.04.2018
    1 322
    0