Отидете към основна версия

1 713 15

Сенатори поискаха сметките на руски олигарси

  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • банки

Представители на Демократическата партия поискаха от големи международни банки да предоставят информация за руснаците, включени в Кремълския доклад

Снимки: БТА/АР

Представители на Демократическата партия в американския Сенат поискаха от големи международни банки да предоставят информация за сметките на руснаците, включени в Кремълския доклад на финансовото министерство на САЩ, съобщи Reuters.

Сенаторите Джин Шахийн и Шелдън Уайтхаус се изпратили писмо до 3 американски и 5 европейски банки, информира Reuters.

Документът е адресиран до американските Bank of America, JPMorgan Chase и Citibank, както и до германската Deutsche Bank, британските Barclays и HSBC, швейцарските UBS и Credit Suisse.

Сенаторите са поискали финансовите институции да предоставят информация за това, дали през последните 5 години се извършвани проверки за наличие на сметки, принадлежащи на включени в доклада лица.

Ако е имало такива проверки, банките трябва да съобщят за резултатите от тях.
Те трябва да обявят също какво е направено за идентифицирането на евентуални връзки с бизнесмени от обкръжението на Владимир Путин.

Ако банките откажат такава информация, сенаторите ще поискат предприемане на строги мерки, включително държавно разследване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини