Отидете към основна версия

2 845 29

Автоматична стрелба и убити в сърцето на Тексас (СНИМКИ)

  • санта фе-
  • стрелба-
  • гимназия-
  • тексас-
  • галвестън

Според местния печат, който се позовава на полицейски източници, стрелецът в училището е задържан

Снимки: БТА/АР

Между 8 и 10 души са загинали, повечето от тях ученици, при днешната стрелба в гимназия в САЩ, съобщи шерифът на окръг Харис в щата Тексас, където въоръжен младеж откри огън в средно училище в Санта Фе, предаде Reuters.

Заподозреният стрелец, който е задържан, е бил ученик в гимназията, каза Ед Гонзалез - шериф на окръг Харис. "Има множество жертви. Вероятно са между осем и десет", посочи Гонзалез на брифинг.

Шерифът добави, че в района на училището и околностите са открити взривни устройства.

Местните служби посочват, че тази сутрин в местна гимназия е имало инцидент със стрелба, при който има ранени, че той не е приключил, но ситуацията е под контрол. Учебното заведение първоначално не беше назовано.

Шерифът на окръг Харис съобщи в Тwitter, че изпратил подкрепление в съседния окръг Галвестън, където се намира град Санта Фе.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп коментира в Тwitter информациите. "Стрелба в училище в Тексас. Първите информации показват, че можем да очакваме лоши новини", написа президентът.

По-късно стана ясно, че нападението е станало в училище в Санта Фе, в което учат 1400 деца. Стрелецът е ученик в училището. Засега мотивите му са неизвестни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Касапинът от Тексас полудя в ареста

    Седемнайсетгодишният ученик, който в петък уби 10 и рани 13 души, след като откри огън в училище в района на Хюстън, е изглеждал "извънредно неем ...
    20.05.2018
    2 600
    7
  • Недоволни към Тръмп: Направете нещо! (СНИМКИ)

    Ученици, оцелели от стрелбата през февруари в училище в американския град Паркланд, щата Флорида, изразиха в социалните мрежи възмущение и мъка, след ...
    19.05.2018
    1 682
    8
  • 14-годишен откри стрелба в САЩ

    14-годишно момче откри стрелба с полуавтоматична пушка в американския щат Калифорния, предаде Си Ен Ен. Инцидентът е станал в гимназия в град Палмдейл ...
    12.05.2018
    1 113
    12
  • Гол мъж откри стрелба в САЩ

    Най-малко трима души бяха убити, а няколко други ранени, след като мъж откри стрелба в заведение за бързо хранене от веригата Waffle House, предаде &b ...
    22.04.2018
    1 884
    24