Last news in Fakti

19 Май, 2018 10:10 1 668 8

Недоволни към Тръмп: Направете нещо! (СНИМКИ)

  • санта фе-
  • стрелба-
  • сащ
Недоволни към Тръмп: Направете нещо! (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Ученици, оцелели от стрелбата през февруари в училище в американския град Паркланд, щата Флорида, изразиха в социалните мрежи възмущение и мъка, след като 17-годишен ученик уби десет души и рани десет в гимназия в Тексас, предаде АP.

Трагедията в Санта Фе, Тексас, е най-смъртоносното нападение в американско училище след 14 февруари, когато бивш ученик бе арестуван за убийството на 17 души в гимназията "Марджъри Стоунман Дъглас" в Паркланд.

Случилото се мобилизира хиляди хора да се включат в общонационално движение с искане за промени в законите за огнестрелните оръжия.

Недоволни към Тръмп: Направете нещо! (СНИМКИ)

След събитията в Тексас ученичката от Паркланд Джаклин Корин написа в Туитър, че скърби за учениците в Санта Фе, че чувството, което никой не бива да изпитва, й е толкова познато и тя искрено съжалява, че тази "епидемия" е засегнала и техния град. Тя насочи гнева си и към президента Тръмп.

"Нашите деца ги УБИВАТ, а вие гледате на това като на игра. Това е 22-ата стрелба в училище само тази година. НАПРАВЕТЕ НЕЩО", написа тя, а съученикът й Дейвид Хог, помагал й да организира движението "Никога повече" предрече, че сега политиците ще отидат в училището в Тексас, за да вдигнат рейтинга си.

Недоволни към Тръмп: Направете нещо! (СНИМКИ)

Движението "Поход за нашия живот" призова американците да не позволяват поредната стрелба да отмине без проява на активна гражданска позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    13 5 Отговор
    Тръмп отмени закона подготвян от Б.Обама за ограничаване на продажбите на огнестрелни оръжия. Има вина във всеки един от случаите след 2016г.
  • 2 Bahti

    16 1 Отговор
    Пишлеметата до 21 не могат да пият, но си имат арсенал. Какво е чудното?
  • 3 РПГ

    17 1 Отговор
    Всеки знае какво трябва да се направи ама кой може да скочи срещу оръжейното лоби.
    Напротив следващият закон, който се подготвя в САЩ, е че след навършване на 18 години може свободно да ползваш РПГ.
  • 4 Хихихи

    12 2 Отговор
    На тия и на тях война ме им трябва, ще се избият помежду си. Също като нас. Дай на американеца пистолет, а на българина кола и им гледай сеира.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иванов

    4 1 Отговор
    Не знам там как е, но Обама май искаше да въведе български режим за оръжията при който обикновените хора са напълно беззащитни, а мафията е тежко въоръжена. Не им го препоръчвам, защото моментално ще се превърнат в Южна Африка с бургеноцида. Престъпниците могат да бъдат спрени само с огнестрелно оръжие!
  • 7 Георгиев

    5 1 Отговор
    Проблемът е в човека, не в оръжието. Последното не може да стреля само.

    Коментиран от #8

  • 8 Random

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Георгиев":

    На тия тука и колата им е виновна че не имала абс, а не шофьора дето се е силил с 200 на градско...