Отидете към основна версия

2 579 17

Принц Хари и Меган си казаха "Да" (СНИМКИ)

  • сватба-
  • великобритания-
  • принц хари-
  • меган маркъл
Снимки: БТА/АР

Сватбата между британския принц Хари и актрисата Меган Маркъл вече е факт.

Булката пристигна при църквата „Сейнт Джордж“ в Уинзор, посрещната от радостни тълпи. Тя бе придружена от бащата на принц Хари – принц Чарлз.

Венчавката на младоженците извърши духовният глава на Църквата на Англия архиепископ Кентърберийски Джъстин Уелби. Хари, който по-рано получи специално разрешение от кралицата да се ожени във военна униформа бе облечен в черен мундир на кавалерията на британската армия.

Младоженката бе облечена в бяла рокля с открити рамене, като тоалетът бе допълнен с дълъг шлейф, бял воал и диадема.

След кратка реч от свещеника, Хари и Меган си казаха "Да" пред Бог. След като брачният им съюз получи благословия от църквата и всички гости, двамата размениха първо своите брачни обети, а след това и сватбените пръстени.

Бижуто на Меган е създадено от кралската ювелирна къща Cleave and Company от къс самородно злато от Уелс, дадено от кралицата. Халката на принц Хари пък е изработена от платина.

От кралския двор по-рано разпространиха съдържанието на брачните обети на младоженците. Те не се различават от традиционните, в които се говори за любов до гроб, в болест и здраве, в радост и мъка.

Интересен момент от църковната венчавка бе речта на американския пастор, който говори дълго за безграничната любов. А фактът, че е цветнокож, напълно затвърди либералността на тази кралска сватба.

След края на църковната церемония, херцогът и херцогинята на Съсекс излязоха под ръка от параклиса и пред насъбралото се множество се целунаха като законни съпруг и съпруга.

Двамата изглеждаха повече от щастливи, а събралите се хора ги приветстват възторжено. Ескортира ги конна процесия.

Каляската е от кралската колекция. Тя е теглена от четири коня от породата Уиндзорски сиви коне, използвани за каляските на монарси и тяхното семейство още от времето на кралица Виктория през XIX век.

Процесията ще премине през центъра на града и ще се върне обратно в Уиндзорския замък за приема, който ще даде кралица Елизабет Втора за младоженците и 600-те им гости.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: