Отидете към основна версия

1 407 3

Макрон зависи от Германия

  • германия-
  • еманюел макрон-
  • франция

Не всички са съгласни с френския президент за разширяването на ЕС

ЕС няма да бъде цялостен или обединен без наличието на важен регион като Западните Балкани. Това заяви депутатът от Европейския парламент и бивш външен министър на Словакия Едуард Кукан, цитиран от Евронюс.

Френският президент Еманюел Макрон вече обяви, че не бива да се бърза с ново разширяване на ЕС преди неговото реформиране. Според Кукан това е само една от позициите в групата.

„Трябва да бъдем отговорни към нашите приятели от Западните Балкани. Ако ние искаме от страната, която е кандидат за членство, да изпълни дадени условия, тогава ние трябва спазваме нашите обещания. Позицията на Макрон е само един от възгледите в преговорите за бъдещето на ЕС. Аз не съм съгласен с тези твърдения на френския президент и не съм единственият, който не харесва някои негови предложения. Германия има различни позиции за реформите в еврозоната“, заяви Кукан.

Той заяви, че Макрон е част от новата вълна политици, но и че неговите идеи няма да бъдат реализирани без силната германска икономика. Според него е важно да се постигне споразумение за посоката на реформите в ЕС. След това ще се преценят евентуалните възможности за членство на Западните Балкани до 2025 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини