Last news in Fakti

21 Май, 2018 12:29 1 355 3

Макрон зависи от Германия

  • германия-
  • еманюел макрон-
  • франция

Не всички са съгласни с френския президент за разширяването на ЕС

ЕС няма да бъде цялостен или обединен без наличието на важен регион като Западните Балкани. Това заяви депутатът от Европейския парламент и бивш външен министър на Словакия Едуард Кукан, цитиран от Евронюс.

Френският президент Еманюел Макрон вече обяви, че не бива да се бърза с ново разширяване на ЕС преди неговото реформиране. Според Кукан това е само една от позициите в групата.

„Трябва да бъдем отговорни към нашите приятели от Западните Балкани. Ако ние искаме от страната, която е кандидат за членство, да изпълни дадени условия, тогава ние трябва спазваме нашите обещания. Позицията на Макрон е само един от възгледите в преговорите за бъдещето на ЕС. Аз не съм съгласен с тези твърдения на френския президент и не съм единственият, който не харесва някои негови предложения. Германия има различни позиции за реформите в еврозоната“, заяви Кукан.

Той заяви, че Макрон е част от новата вълна политици, но и че неговите идеи няма да бъдат реализирани без силната германска икономика. Според него е важно да се постигне споразумение за посоката на реформите в ЕС. След това ще се преценят евентуалните възможности за членство на Западните Балкани до 2025 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    5 1 Отговор
    Има ли смисъл да се приемат нови държави в радпадащия се и изгубил суверенитет,напълно зависещ от Америка-Европейски съюз?!
  • 2 бла бла бла

    0 0 Отговор
    Бла, бла, бла! Всеки дърпа кокала към себе си и се опитва от девет кладенеца вода да вади за да обоснове колко са важни неговите действия за добруването на цивилизацията. ООН не изразява интересите на човечеството и всички разпоредби, с които си позволяват натиск и намеси във вътрешните работи на страните(че и военни даже) са престъпление срещу човечеството. Иначе приказките им мазни, мазни, чак гнусни.
  • 3 бла бла бла

    0 0 Отговор
    И ес е нелегитимен. За да е легитимен трябва всяка държава да влиза в него след референдум предхождан от дълго, подробно, и почтено разясняване на условията (особено на задълженията), а разясняването на ползите трябва да е аргументирано и ясно за всички. Това за сега е невъзможно, защото не съществува обществена сила, която да има едновременно и уменията и мотивите да го направи. И всички управници по света са нелегитимни, защото все още не се е родил гения, който да измисли обществена система гарантираща, че държавните ръководства ще служат на хората, които са ги избрали