Отидете към основна версия

18 041 34

Русия подозира, че Юлия Скрипал може да е заменена

  • юлия скрипал-
  • русия-
  • заменена-
  • мария захарова-
  • отровена-
  • великобритания

Русия е правила опити да се свърже с дъщерята на бившия шпионин

Снимка: БТА/ AP

Министерството на външните работи на Русия е правило опити да се свърже с Юлия Скрипал всеки ден, за да се увери, че не е държана против волята си. Това заяви говорителката на министерството Мария Захарова, съобщи ТАСС.

В началото на месец март Юлия Скрипал и баща й Сергей бяха отровени с нервнопаралитично вещество на британска земя. След седмици на интензивно лечение животът им беше спасен и двамата бяха изписани от болницата, но британските служби не разкриват местоположението им.

Великобритания обвини Русия, че стои зад атаката, докато от Кремъл отричат. Мария Захарова разкри, че Русия дори се съмнява, че Юлия Скрипал може да е била заменена с друга жена.

„Всеки ден руското външно министерство и руското посолство в Лондон правиха опити да осъществят връзка с Юлия Скрипал с цел да се уверим, че тя не е държана насила. Както и да се уверим, че не е заменена с друго лице, и да получим информация от първо лице за нейното здраве и това на баща й“, заяви Мария Захарова.

Самата Юлия Скрипал благодари на руското посолство в Лондон за предложената помощ, но заяви, че в момента не желае да се възползва от нея. Дъщерята на бившия двоен агент посочи, че един ден би желала да се върне в Русия.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания