Last news in Fakti

24 Май, 2018 07:00 4 064 24

Юлия Скрипал: Искам да се върна в Русия

  • сергей скрипал-
  • юлия скрипал-
  • дъщеря-
  • агент-
  • русия-
  • великобритания-
  • новичок

Възстановяването ми е изключително болезнено, заяви Юлия Скрипал

Юлия Скрипал: Искам да се върна в Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Юлия Скрипал, дъщерята на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, заяви, че в „дългосрочен план” би желала да се върне в Русия – въпреки отравянето. Двамата бяха отровени в началото на месец март на британска земя, а инцидентът предизвика дипломатическа криза между Великобритания и Русия.

Британските служби обвиниха Москва за опита за убийство, докато от Кремъл отричат. Юлия и Сергей Скрипал реагираха положително на лечението и бяха изписани от болницата, но британските власти все още крият местоположението им, за да осигурят тяхната безопасност.

В интервю за „Ройтерс” Юлия Скрипал заяви, че е „шокирана” от факта, че срещу нея и баща й е използвано нервнопаралитично вещество. „Животът ми се преобърна с главата надолу”, заяви 33-годишната жена, която близо три седмици беше в кома.

„Късметлии сме, че и двамата оцеляхме от този опит за убийство. Нашето възстановяване е бавно и изключително болезнено”, каза още Юлия Скрипал. Тя посочи, че в момента мисли само как да помогне на баща си Сергей във възстановяването. „В дългосрочен план се надявам да се върна в Русия”, каза Юлия.

Руската дипломация поиска да се срещне с Юлия Скрипал, но до момента получава отказ. Дъщерята на бившия шпионин благодари на руското посолство в Лондон за предложената помощ, но заяви, че в момента не желае да се възползва от нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    37 17 Отговор
    Еми то и тя се е усетила,че са станали жертва на английска афера и издънка на МИ-5 и 6...

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Гост

    15 35 Отговор
    Едва ли някой е толкова луд че избягал веднъж от там да се върне пак.

    Коментиран от #13

  • 3 Рубладжийче

    19 27 Отговор
    Отново хибридно заглавие предназначено да вдигне адреналин на ушанките и да ги активизира. Акцента е "в дългосрочен план", който путиноидите пропускат да прочетат в текста.
  • 4 Гост

    7 23 Отговор
    Прекалила е с водката, като оветри друга песен ще запее.
  • 5 Да ти го вкарам направо

    8 17 Отговор

    До коментар #1 от "да го кажем направо":

    Ако това, което казваш е вярно, защо "МИ-5 и 6" не ги довършиха? Та те си убиха собствената принцеса, със сигурност биха могли и да "до убият" някаква руска ковра и баща ѝ. Можеше да им спрат системите докато бяха в кома и да кажат, че не са реагирали на лечението... Примерно.

    Коментиран от #6

  • 6 да го кажем направо

    17 16 Отговор

    До коментар #5 от "Да ти го вкарам направо":

    Ами много е просто защо не ги довършиха-сега ще бъдат използвани като "жива емблема" на английското русофобство.Преди никой не знаеше за Скрипал-сега ще е флаг в ръцете на англичаните--и ще говори каквото му кажат...-стара техника използвана още в римски времена.
  • 7 Гост

    11 19 Отговор
    Веднъж избягала от затвора да се върне пак там, едва ли е толкова луда.

    Коментиран от #9, #11

  • 8 отговор

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "да го кажем направо":

    "Еми" дрън, дрън! Усетила е смъртта, това е усетила. В такъв момент човек винаги изпитва носталгия към родината си, там е преминало детството й. В същото време от руското посолство са й предложили подкрепа, на което предложение тя категорично е отказала. Иска един ден, не казва точно кога, да се върне в родната си страна. А от руското посолство сигурно са искали да довършат започнатото. Не успяха първия път, проба-грешка. Може би втория.
  • 9 Голям прос

    8 5 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Явно е, само че както казва в дългосрочен план. Сега още не е луда. На тоя свят не всичко е пари и охолен живот. Как ще я пуснат англичаните, още не са я използвали
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да уж

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Какъв затвор???? Ненормалници......

    Коментиран от #12

  • 12 Българин

    9 11 Отговор

    До коментар #11 от "Да уж":

    Я, руския фашист се включи в пропагандата! Русия още от 19 век е наричана "тюрмата на народите".
    Четете, образовайте се, не повтаряйте единствено гледната точка на Кремъл.
  • 13 Барчо

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Не знам дали знаеш, но тя не е избягала. Отишла е на гости на баща си за няколко дни с намерението да се върне в Русия. Купения билет е бил двупосочен. Ако искаше да бяга, още на летището в Англия щеше да иска убежище и т.н. А че са отровени не от Новичок е факт, защото са живи. Този случай е идеален пример за зле подготвена и още по-зле изпълнена провокация. Дали са го направили Ми, Си, ЦРУ или който ще, едва ли ще се разбере. Какво се тръби по медиите е едно, а какво става по лабораториите е съвсем друго. Същата работа като с руските състезатели. Всички медии отбелязаха как са ги лишили от състезателни права заради допинг скандала, а сега нито една медия не пише, че МОК ги оправдаха и и върнаха отнетите медали и състезателните права.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кcaniba

    7 9 Отговор
    Много омраза лъха от родната потурня и нпо рая!!
    Истината ще изплува, и тя положително не е в полза на кърввите прислужници, на най масовите убийци-родата на нейното велиичество!!!
    Чесрит празник на славянската писменност!!!!

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Домакин

    4 7 Отговор

    До коментар #15 от "Кcaniba":

    Червената чума още крачи из България макар и осакатена но нещата безвъзвратно се променят и ние няма да допуснем тази грешка да се повтори и червените Боклуци да управляват отново и да повличат страната към пропастта.

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Кcaniba":

    Писмеността е българска, руска подлого!

    Коментиран от #21

  • 19 русофилите са национални предатели

    6 1 Отговор
    Нека баба Ванга да каже кога Наталия Скрипал ще се завърне в Русия
  • 20 Kcaniba

    4 3 Отговор
    най интересното е, че речта и звучи, като преведена от английски на руски.
    Нелогична, писана в цру-шни, ми-шестуш-ни кабинети!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да уж

    7 3 Отговор
    Съдейки по русофобите на форума, става ясно, че русофобията е психическо заболяване.😀
    То не б е агресия, то не бе злобарство, то не бе омраза лъхат русофобите. Наистина, прочетете само техните постове в уж подкрепа на "човеколюбието и хуманността", което, според тях, липсва в Русия. 😀Тръпки ще ви побоят.
  • 23 баба Ванга

    2 4 Отговор
    Скрипал ке се врънат у Расия кога Владимир Владимирович легне до Владимир Илич
  • 24 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    чудна Работа...Английските медици/повечето емигранти от четвъртия свят,които знаят само ,,,ИЕС,СЪР,,/ като ПЪРВА СПЕЦИАЛНОСТ И ПОЗНАНИЯ ИМАТ ...лечение от ,,НОВИЧОК,,!!!!Подробност е , че от него НЯМА лечение ,и ОТКЪДЕ ТОЛКОВА ДОБРЕ ПОЗНАВАТ ПРОЦЕСА!!!!!!Пък и изглежда имат ГМОобработка ,та лекуват БЕЗ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА....ОООО,ЧУДО....
Новини по държави: