Отидете към основна версия

1 030 3

Тръмп се самопохвали след 500 дни в Белия дом

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • twitter

Американският президент сам отбеляза успехите си в любимия Twitter

Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп изтъкна в публикация в любимия Twitter това, което възприема като своите най-големи постижения след 500 дни на власт, предаде АР.

"Постигнахме много - мнозина вярват, че повече от всеки друг президент в първите си 500 дни", написа стопанинът на Белия дом.

Като част от своите постижения той изброи прокараната от него данъчна реформа, приноса си към въоръжените сили и ветераните, в борбата с престъпността и нелегалната имиграция, за засилването на граничния контрол, съдебната система, икономиката и създаването на работни места.

Тръмп наложи законодателни мерки за значително намаляване на данъците и назначи голям брой консервативни съдии. САЩ продължават да регистрират икономически растеж, а безработицата е на най-ниското са равнище от 18 години, отбелязва АP.

Нелегалната имиграция в САЩ обаче се увеличи след идването на Тръмп на власт и той все още търси допълнително финансиране за отдавна обещаната от него стена по границата с Мексико.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Макрон изригнал срещу Тръмп

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп е имал тежък телефонен разговор с президента на Франция Еманюел Макрон, съобщи CNN. По време на разговора Макрон ра ...
    05.06.2018
    6 321
    5
  • Сравниха Тръмп с Осама бин Ладен

    Кандидатът за конгресмен от Демократическата партия на САЩ Дан Хелмър сравни президента на САЩ Доналд Тръмп с бившия лидер на „Ал Кайда“ О ...
    03.06.2018
    2 004
    11