Отидете към основна версия

3 633 27

Русия е суперсила, трябва да донесе мир

  • русия-
  • австрия-
  • суперсила-
  • владимир путин-
  • себастиан курц-
  • мир

Русия играе значителна роля в Сирия, заяви австрийският канцлер

Снимка: БТА/ AP

Русия е суперсила. Надявам се, че ще направи така, че хората да получат това, което заслужават – а именно, мир. Това заяви австрийският канцлер Себастиан Курц на среща с руския президент Владимир Путин, предадоха руските медии.

Путин е на знаково посещение в Австрия, където проведе срещи с местния президент и канцлер. Руският държавен глава заяви, че страната му е успяла да превъзмогне трудностите от налагането на санкции.

„Русия, като суперсила, играе значителна роля в Сирия и Източна Украйна. Русия носи голяма отговорност и се надяваме, че ще направи така, че хората да получат това, което заслужават – мир”, заяви канцлерът на Австрия Себастиан Курц.

Австрийският президент обаче повтори позицията на страната си - Виена ще действа спрямо Русия в унисон с решенията на Европейския съюз. След анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна ЕС и САЩ наложиха икономически санкциите на Кремъл. Путин заяви, че нито една страна няма изгода от тях.

„Няма да бъде преувеличено, ако кажа, че съвместните усилия на Русия и Австрия допринасят сериозно за енергийната сигурност на цяла Европа. Работим заедно, за да разширим сътрудничеството си в енергийния сектор”, каза Путин.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: