Отидете към основна версия

2 963 11

В Германия арестуваха мъж с биологично оръжие

  • германяи-
  • рицин-
  • тунизиец-
  • мъж-
  • арест-
  • полиция

Мъжът е планирал да използва отровното вещество

Снимка: БТА/ AP

Германските власти имат "силни подозрения", че тунизиец, арестуван, след като в дома му в град Кьолн е бил намерен рицин, "преднамерено е създавал биологически оръжия", обяви федералната прокуратура, цитирана от ДПА. Според прокуратурата обаче няма данни 29-годишният мъж да е имал конкретен план за терористично нападение или да е бил член на терористична организация.

Тунизиецът е задържан по подозрение в нарушаване на закона за контрол на военните оръжия и властите проучват дали той е планирал "сериозен акт на насилие срещу държавата".

Полицаи и пожарникари са претърсили във вторник апартамента на тунизиеца, а специалисти в защитно облекло са изнесли отровното вещество от жилището, за да бъде изследвано, предаде Нова телевизия. Прокуратурата каза, че мъжът, идентифициран като Сиеф Аллах Х., е започнал в средата на май да си поръчва по интернет необходимия материал за създаване на рицин, включително семена, посочва Асошиейтед прес.

Властите все още разследват как точно заподозреният е планирал да използва отровното вещество, но казаха, че той е работил по подготовка на нападение в Германия. Според прокуратурата засега няма доказателства за връзка с екстремистка организация. До момента властите не са коментирали съобщението на в. "Билд", че германските следователи са получили информация от американското разузнаване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Взрив в метрото в Лондон

    Взрив разтърси станция от метрото в Лондон, съобщи Би Би Си. Взривът е станал на станция в Саутгейт, като в района има засилено полицейско присъств ...
    20.06.2018
    5 375
    10
Новини по държави: