Отидете към основна версия

1 862 7

Израел се съмнява в успеха на Тръмп

  • израел-
  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • сащ-
  • северна корея

Вътрешен доклад изразява резерви за резултатите от срещата между Тръмп и Ким Чен-ун

Снимки: БТА/АР

Вътрешен доклад на израелското правителство разкрива резервите на министерството на външните работи към резултатите от срещата между американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун, предаде AFP, като се позова на частния Канал 10.

Документът, изготвен от отдела за анализи в министерството, отбелязва, че състоялата се на 12 юни среща на върха повдига въпроси за севернокорейския ангажимент за ядрено разоръжаване.

Докладът разкрива "съществени разлики между американските декларации отпреди срещата за нуждата от "пълно, необратимо и проверим ядрено разоръжаване" и формулировката в общото комюнике, в което фигурира само изразът "пълно ядрено разоръжаване" на Северна Корея", посочи телевизията.

Говорител на израелското външно министерство потвърди автентичността на доклада, но не даде подробности.

Във вторник израелският премиер Бенямин Нетаняху поздрави Тръмп и заяви, тази историческа среща представлява важна крачка в усилията за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров.

От доклада на външното министрество става ясно, че Япония, Южна Корея и американският Конгрес се съмняват в искреността на севернокорейците. "Въпреки изявленията на Тръмп, че се очакват бързи промени в политиката на Северна Корея, има още много път до съществена промяна, ако изобщо има такава", пише в документа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини