Last news in Fakti

15 Юни, 2018 19:15 2 174 19

Москва: Свалете санкциите срещу Северна Корея

  • русия-
  • санкции-
  • северна корея-
  • сащ-
  • ким чен-ун

Русия е готова за взаимодействие по въпроса за денуклеаризацията на Корейския полуостров

Москва: Свалете санкциите срещу Северна Корея - 1
Снимка: БТА/АР

Русия настоява за отмяна на всички едностранно наложени санкции срещу Северна Корея, предаде Reuters, цитирайки изявление na говорителя на руското външно министерство Мария Захарова.

Става дума за т. нар. вторични санкции с екстериториално действие, предаде ТАСС, като се позова на Захарова.

Според нея модификацията на санкционния режим, наложен от Съвета за сигурност на ООН спрямо КНДР, е важен елемент от процеса на нормализация на обстановката в региона. Тя приведе като аргумент и факта, че в съответните санкционни резолюции на съвета нееднократно се потвърждава неговата готовност да се адаптира този режим, като се отчита динамиката на ситуацията.

Захарова подчерта готовността на Русия за взаимодействие по въпроса за денуклеаризацията на Корейския полуостров.

"Ние отбелязахме и приветстваме абсолютно позитивната динамика, която се появи във връзка със състоялите се срещи на високо равнище (между двете Кореи, както и между Северна Корея и САЩ) по тази проблематика. Що се отнася до разоръжаването, има специализирани международни институции, които непосредствено се занимават с този въпрос и трябва да играят главна роля в това", посочи тя.

Москва: Свалете санкциите срещу Северна Корея
Снимка: Shutterstock

"Ако се наложи участие на Русия - в качеството й на член на различни международни организации или като страна с голям опит - то по всички тези въпроси Москва е готова да взаимодейства", добави Захарова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    7 13 Отговор
    Мария е много красива и интелигентна! Но, не мисля че Русия би могла да се справи с подобен въпрос!

    Коментиран от #6

  • 2 Дългият

    10 12 Отговор
    Захарова,защо не взаимодействахте по рано за да не се стигне до тези санкции...Услушвахте се като гърмяни зайци...
  • 3 Бесен Язовец

    8 15 Отговор
    Мара ревлата пак реве като вдовица, сигурен съм, че и са през дундата тези санкции, ама нали е свикнала да реве...)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Голем смях

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Ако тази с конската физиономия е красива,то аз тръгвам по мъже.Явно нищо не разбирам от жени.А колко е интелигентна,щом твърди че съветската армия е спасила българските евреи и че Кирил и Методий са македонци ..Просто е една грозна разпоретина на държавна служба,на която водката е оставила следите по азиатската и физиономия.И нито една дума не е писана от нея .Тя е просто читател на изфабрикуваните новости .

    Коментиран от #7, #11

  • 7 мънфич

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Голем смях":

    Брей голем смех ! Как леко се испускаш ! То е ясно , че си от жендерите но по друго е да си го кажеш лично.
  • 8 Ким

    11 7 Отговор
    Ким разказа играта на кравари , биволари , овчари и цялата евротлантическа сбирщина

    Коментиран от #14

  • 9 Руските свине

    6 8 Отговор
    Искат да премахнат санкциите срещу тяхната кочина.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Цеков

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Голем смях":

    От жени не разбиращ но сам си казваш че си обратен а братята кирил и методий както ги наричат солунските сам си направи сметка солун винаги е бил македонски Това значи че и те са македонци ем си обратен ем глупав

    Коментиран от #13, #15

  • 12 Животновъд

    8 8 Отговор

    До коментар #10 от "El comandante":

    От кръстоска между пияна руска свиня и червен български нерез се получават много интересни приплоди. Отличават се с яростно квичене срещу ЕС и НАТО и с радостно грухтене към Русия и Путин. Наддават на тегло ако се хранят от руска копанка. Колко над даде команданте ?
  • 13 Българин

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Цеков":

    Македонската нация я измислиха руснаците, а проруски изроди еничари я принесоха в действие.
  • 14 Анзов

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ким":

    Марче у главата си като грухарче ,ма ша та брула кат пиян ром джанка
    Обичам та ма
  • 15 Голем смях

    4 6 Отговор

    До коментар #11 от "Цеков":

    Спокойно Цеков,къде видя признание че съм обратен?Праскам си женщини и още как .Особено руски разпоретини,но не със свинска физиономия като тази говорителка.Ако тази я харесваш,представям си колко грозна е жена ти.Но явно не си женен .Вземи и си излъскай бастуна на снимката на това животно-Захарова.А Солун никога не е бил български ,а камо ли македонски град.И си оправи правописа ,че явно си и мнооооого неграмотен.В българския език има и главни букви и препинателни знаци,които трябва да знаеш къде да използваш.Между другото ,нима е лошо че Путин е обратен?И Станишев и Вигенин и половината депутати са обратни.То по хората ходи.
  • 16 Ford Prefect

    3 8 Отговор
    Мария Захарова е не само крадива но и интилигентна жена и както обикновенно каквото е йазала е било зашеметяващо точно!
    Аз съм неин покорен слуга
  • 17 onq s konq

    6 6 Отговор
    Русия или не е наясно с международните закони,или се прави на луда за пенсия.И така:Русия има право да налага свои икономически санкции на други държави/както всяка страна по света/,НО НЯМА ПРАВО ДА ОТМЕНЯ САНКЦИИ НА ДРУГИ СТРАНИ.Защото НЕ Й ВЛИЗА В РАБОТАТА!Също не е най-вече етично да дава акъл на други държави,след като НЕ Й ГО ИСКАТ.
  • 18 Расулюлах

    0 5 Отговор
    Ким скоро ше усети кво е да висиш на въже през шията
  • 19 впечатлен

    1 1 Отговор
    Някакви други заповеди?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания