Отидете към основна версия

4 826 23

Ердоган: Кюрдите бягат

  • манбидж-
  • реджеп ердоган-
  • сирия-
  • сили за защита на народа

Силите за защита на народа напускат сирийския град Манбидж, заяви турският президент

Снимки: БТА/АР

Кюрдските сили за защита на народа напускат сирийския град Манбидж, заяви турският президент Реджеп Ердоган на митинг в град Орду, цитиран от Reuters.

"Стъпка по стъпка прилагаме договореното със САЩ. Силите за защита на народа и партията Демократичен съюз напускат Манбидж. Това стана благодарение на нашата дипломация", каза той.

По-рано НТВ, позовавайки се на местни източници съобщи, че турски военни са навлезли в предградията на Манбидж в рамките на споразумението за града, постигнато със САЩ.

Вашингтон и Анкара одобриха в началото на месеца пътна карта за стабилизиране на Манбидж. Документът предвижда изтегляне на сирийските кюрдски Сили за защита на народа от града, както и разполагане на турски и американски сили в района с цел осигуряване на безопасността на Манбидж.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Да сложим край на тиранина Ердоган

    Един от кандидатите за президент на Турция Сепахатин Демирташ призова за прекратяване на „диктаторския режим“ на президента Реджеп Ердоган ...
    19.06.2018
    6 265
    33
  • Напрежението над Асад спада

    Редица страни се отказаха от досегашната си позиция, която искаше свалянето на Башар Асад от президентския пост в Сирия. Това заяви говорителката на р ...
    15.06.2018
    3 041
    15
Новини по държави: