Отидете към основна версия

2 320 19

САЩ финансират насилието в Никарагуа

  • сащ-
  • даниел ортега-
  • никарагуа

Даниел Ортега с обвинения срещу американската администрация

Снимка: БТА/AP

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега заяви, че има доказателства, за това, че САЩ финансират сблъсъците в страната, съобщи РИА Новости.

„Ние сме изправени пред силен враг. САЩ продължават да се намесват във вътрешните работи на Никарагуа. САЩ и Американската агенция за международно сътрудничество финансират различни групи с милиони, които уж отиват за насърчаването на демокрацията.

Тези пари целят да дестабилизират страната и да провокират насилие и въоръжени действия. Става въпрос за банди, които вършат престъпления, след като слязоха от власт през 2007 г. Това трябва да спре“, заяви Ортега.

От април в страната има протести, които бяха предизвикани от реформа в плащането на социални осигуровки. Ортега отмени реформата, но протестите продължиха.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ердоган заплаши САЩ - Юли 2018

    САЩ могат да загубят Турция като съюзник. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от NTV. Отношенията между двете страни се обтегнаха ...
    29.07.2018
    6 095
    102
  • Огромен скандал с Барак Обама

    Администрацията на бившия президент на САЩ Барак Обама е разрешила грант от $ 200 000 за групировка, контролирана от „Ал Кайда“, съобщи &b ...
    28.07.2018
    16 138
    52