Last news in Fakti

5 Август, 2018 01:30 2 313 19

САЩ финансират насилието в Никарагуа

  • сащ-
  • даниел ортега-
  • никарагуа

Даниел Ортега с обвинения срещу американската администрация

САЩ финансират насилието в Никарагуа - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на Никарагуа Даниел Ортега заяви, че има доказателства, за това, че САЩ финансират сблъсъците в страната, съобщи РИА Новости.

„Ние сме изправени пред силен враг. САЩ продължават да се намесват във вътрешните работи на Никарагуа. САЩ и Американската агенция за международно сътрудничество финансират различни групи с милиони, които уж отиват за насърчаването на демокрацията.

Тези пари целят да дестабилизират страната и да провокират насилие и въоръжени действия. Става въпрос за банди, които вършат престъпления, след като слязоха от власт през 2007 г. Това трябва да спре“, заяви Ортега.

От април в страната има протести, които бяха предизвикани от реформа в плащането на социални осигуровки. Ортега отмени реформата, но протестите продължиха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червен еврейски интернационал

    2 41 Отговор
    Много лоши тези-САЩ бе....Защо не вземат пример от братовчедите си от Москва............
  • 2 Не се спряха

    38 2 Отговор
    ЦЕЛИЯТ СВЯТ ИМ е длъжен..
  • 3 1234

    35 2 Отговор
    въпросът е къде не се намесват? сащ трябва да бъдат разбити на 5 малки държави за да е мирно и тихо
  • 4 ванката

    35 2 Отговор
    незнам да има насилие по света и да не е финансирано от тях

    Коментиран от #7

  • 5 Даммммм

    35 1 Отговор
    САЩ наистина са държава терорист.В последните години направо съм отвратен от тяхните действия.Язък че преди много им симпатизирах-сега вече направо ги ненавиждам.

    Коментиран от #19

  • 6 ооо

    18 1 Отговор
    "американска пролет"
  • 7 Кацанова

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "ванката":

    Но какво се чудите? Те финансират "ДЕМОКРАЦИЯТА", за народиге по света, те са като Прометей, носят светлина за хората, оотънали в мрака на сслето щастие, те носят навред МИРА и СВОБОДАТА, дават НАДЕЖДА, за един ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ, ??? Ето, освобоьиха нас от комсомолските еврейски връзки и ни донесоха коли втора употреба и сега жените купуват срязани по бедра и колена дънки? Аз си скъсах в Петък зжоба на дънккте го прорязаха ключовете и маците с рязанитд гащи ме скъсаха от бъзик? Те САЩ, са символ на ДЕРМОКРАЦИЯТА, затова строят военни бази навтед, за да я установят с оръжие и пари "СВОБОДНО И ДЕМОКРАТИЧНО" (Както в Югославия, Либия, Ирак, Сирия.... ). А Ортега явно не разбира какво е ДЕМОКРАЦИЯ, нито Путин, нито Орбан, нито Дукерте..., Те нд осъзнават явно, какво грандиозно нещо е демокрацията и, че за да я има или трабва да са наведени като нашите сини к цървени спасители от властта и да слушкат и лапкат парици, демократизирайки към гробищата нас, стадата, или носителите на мира и демокрацията ще им плстроят бази, за да получат ДЕМОКРАЦИЯТА? Но Путин, Ортега и др., не искат Демокрацията и затова правят С-500, ТУ-50, СУ-57, Булава, Калибеь, което сън не дава на носещите Демокрация.
  • 8 Kcaniba оригинал!

    15 2 Отговор
    Империята на злото Фащ!
  • 9 СссереМ

    10 4 Отговор
    Така е всеко знае ,че Сащ са заплаха за целият свят!!!и в скоро време ще почнат да им нанасят санкции!и бой!
  • 10 Borislav Popov

    14 3 Отговор
    Същите методи като във Венецуела . Да не казвам и у нас как станаха нещата. В Украйна - също. Навсякъде демокрация !
  • 11 уикипедия

    2 11 Отговор
    По време на управлението си Ортега е подкрепян от СССР и другите комунистически страни, от които получава милиони $ помощи и военна техника, с помощта на които да се бори против „контрите“ – военни отряди, противници на комунистическото управление на страната, финансирани и обучавани от ЦРУ. След спиране на помощите през 1989 г., поради разпадането на СССР, е принуден да търси мирно разрешаване на конфликта и да разреши демократични избори, които губи катастрофално.
  • 12 стратези

    18 1 Отговор
    "Не отговаряте на американските интереси"! Щом нещо по света не отговаря на американските интереси, то е враг! Дали е Русия, Куба, Северна Корея, Китай - няма значение! Корумпиране, опозиция финансирана и въоръжавана от вън, цветна революция! Ако е нужно - някой и друг снайперист по покривите за нагнетяване на атмосферата! (като на Майдана). И накрая - цъфва Демокрация! Като нашата!
  • 13 Kcaniba

    6 1 Отговор
    а в Усраина??!!Ах да, там нулънд саво с бисквитки успе..

    Коментиран от #14

  • 14 Българин

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Kcaniba":

    Стига с тая нюлънд бе руска подлого. Стига сте лъгали! Прословутите милиарди, за които квичи проруската сган са отпуснати от 1991 до 2014 година, като повече от половината са за Чернобил. Скъсахте се да лъжете руските слуги.
  • 15 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    където има комуняги ситуацията е идентична.все някои им пречи да постигнат заветното комунистическо бъдеще докато вождовете изнасят децата си към европа и сащ,демек към гадните врагове.няма да се учудя ако и ортега е със същата тактика,а именно претил децата с 50-60 млн.долара да живеят при врага!

    Коментиран от #16

  • 16 Трол

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "стоян георгиев":

    Нещо от DW:
    Много скоро се разбра, че цялата операция е била организирана от Оливър Норт и Джон Пойнтдекстър,
    Истината е, че операцията е била одобрена лично от Рейгън, както доказа подписът му под едно писмо. Оказа се, че на Иран са били продадени над 1500 танка и зенитни ракети. Но това беше само върхът на айсберга. Защото Иран не само освободи заложниците, но и плати милиони за оръжията; пари, които Норт и Пойнтдекстър по тъмни канали насочиха към никарагуанските контри.
    През 1979 сандинистите свалиха диктатора Сомоса в Никарагуа. САЩ решиха, че стратегическите им интереси в региона са застрашени и започнаха да финансират частите от националната гвардия на Сомоса, така наречените контри...
    Стига си ги сънувала тези комунисти Десо! Какво са ти направили, нещо лошо, ужасно, сексуално?

    Коментиран от #17

  • 17 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Трол":

    и кво искаш да ми разкажеш със скандала иран-контри?или си забравил никарагуанците в комунистическа българия ,както и помощта за тях?даниел ортега е съветски комунистически агент тролчо и въпреки това след като в никарагуа се сключи мир,лошите американци го оставиха жив и здрав даже и да управлява .сега като се провали подобно на всеки комунист и народа му го подгони се оказа че американците му са виновни!!!точно като на мадуро или кастро или ким чен ун абе все успешни управленци довели народите си до благоденствие!!!!
  • 18 stukar

    1 0 Отговор
    Че те кога са спирали?
  • 19 stukar

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Даммммм":

    Да се разплачеш направо...