Отидете към основна версия

1 016 0

Чавес отново в Куба заради рака

  • уго чавес

Венецуелският президент Уго Чавес пристигна в Куба, където ще му бъде направена операция за отстраняване на образование, за което има голяма вероятност да се окаже канцерогенно, предаде АФП.
То е открито в област, откъдето през юни 2011 г. му бе изваден злокачествен тумор. И тогава операцията бе извършена в кубинска болница.

Чавес съобщи за пристигането си в Куба в телефонен разговор от Хавана, препредаван в Каракас чрез официалната венецуелска телевизия VTV.

Петдесет и седем годишният Чавес потвърди намерението си да участва в президентските избори на 7 октомври, за да спечели нов шестгодишен мандат начело на Венецуела. Малко преди да замине за Куба той се зарече, че ще победи "тази нова трудност".

На летището на Каракас, преди да отлети за Хавана, той заяви пред симпатизантите си, дошли да го изпратят, че ще прояви голяма воля в тази нова битка, за да победи заплахата на болестта. Според него новият тумор, който му бе открит миналата седмица, е по-вероятно да е злокачествен, отколкото доброкачествен.

Никой засега не може да каже дали става въпрос за друг злокачествен тумор и затова той трябва да бъде отстрани, добави венецуелският президент.

Миналата година Чавес се подложи на една хирургическа интервенция и на четири курса химиотерапия в Куба, след като лекарите му откриха тумор в областта на таза.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Уго Чавес окрилен от лечението си

    Президентът на Венецуела Уго Чавес се завърна от Куба и обяви, че успешно е приключил пореден цикъл от борбата си с рака. Радостният Чавес разцелув ...
    12.05.2012
    994
    0
  • Пак оперират Чавес

    Венецуелският президент Уго Чавес заяви, че ще трябва да бъде опериран още веднъж, след като лекарите са му открили 2-см лезия в таза по време на м ...
    22.02.2012
    880
    0