25 Февруари, 2012 10:44 948 0

Чавес отново в Куба заради рака

  • уго чавес

Венецуелският президент Уго Чавес пристигна в Куба, където ще му бъде направена операция за отстраняване на образование, за което има голяма вероятност да се окаже канцерогенно, предаде АФП.
То е открито в област, откъдето през юни 2011 г. му бе изваден злокачествен тумор. И тогава операцията бе извършена в кубинска болница.

Чавес съобщи за пристигането си в Куба в телефонен разговор от Хавана, препредаван в Каракас чрез официалната венецуелска телевизия VTV.

Петдесет и седем годишният Чавес потвърди намерението си да участва в президентските избори на 7 октомври, за да спечели нов шестгодишен мандат начело на Венецуела. Малко преди да замине за Куба той се зарече, че ще победи "тази нова трудност".

На летището на Каракас, преди да отлети за Хавана, той заяви пред симпатизантите си, дошли да го изпратят, че ще прояви голяма воля в тази нова битка, за да победи заплахата на болестта. Според него новият тумор, който му бе открит миналата седмица, е по-вероятно да е злокачествен, отколкото доброкачествен.

Никой засега не може да каже дали става въпрос за друг злокачествен тумор и затова той трябва да бъде отстрани, добави венецуелският президент.

Миналата година Чавес се подложи на една хирургическа интервенция и на четири курса химиотерапия в Куба, след като лекарите му откриха тумор в областта на таза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА