Отидете към основна версия

2 352 5

Терористична атака в сърцето на Каталуния (СНИМКИ)

  • каталуния-
  • барселона-
  • корнеля-
  • тероризъм

Униформени застреляха нападател с нож в полицейски участък в град Корнеля

Снимки: БТА/АР

Полицията в Каталуния разглежда като терористичен акт опита за нападение с нож срещу служители на полицейски участък в областта, предадe Reuters.

Регионалната полиция съобщи по-рано, че малко преди 4 часа по Гринуич в участъка в град Корнеля, провинция Барселона, влязъл мъж, въоръжен с нож, "с цел да нападне служителите". Полицията уточни, че нападателят е бил застрелян.

Според комисар Рафел Кореа от барселонската полиция преди нападението вратата на участъка била заключена. Мъжът многократно звънял на звънеца, настоявайки да го пуснат, и говорил с полицаите по интеркома. След като те решили да отворят, той извадил голям нож и се нахвърлил върху тях.
Държавната телевизия TVE съобщи, че нападателят е 29-годишен алжирец с испански документи за самоличност, живеещ в Корнеля.

Според ТАСС, влизайки в сградата на участъка, мъжът извикал "Аллах е велик". Служителят, който се намирал в приемната, открил огън. До пристигането на медиците нападателят починал. Няма пострадали полицаи.

На 17 август Барселона отбеляза първата годишнина от ислямисткото нападение, при което млад мъж връхлетя с ван пешеходците на оживен централен булевард, уби 14 и рани над 100 души - най-тежкото подобно нападение в Испания от повече от 10 години.

След инцидента испанските власти са повишили сигурността в полицейските участъци в областта.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Един милион на демонстрация в Каталуния

    Един милион души се събраха в Барселона по повод Деня на Каталуния, съобщи ТАСС. Протестиращите отново поискаха независимост за региона. Протестът ...
    12.09.2018
    1 378
    5
  • Въоръжен атакува испански полицаи

    Испанската полиция застреля мъж, който се опита да нападне полицейски участък на регионалните сили на реда в областта Каталуния. Нападателят е бил въо ...
    20.08.2018
    1 213
    2
Новини по държави: