20 Август, 2018 15:35 2 341 5

Терористична атака в сърцето на Каталуния (СНИМКИ)

  • каталуния-
  • барселона-
  • корнеля-
  • тероризъм

Униформени застреляха нападател с нож в полицейски участък в град Корнеля

Терористична атака в сърцето на Каталуния (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Полицията в Каталуния разглежда като терористичен акт опита за нападение с нож срещу служители на полицейски участък в областта, предадe Reuters.

Регионалната полиция съобщи по-рано, че малко преди 4 часа по Гринуич в участъка в град Корнеля, провинция Барселона, влязъл мъж, въоръжен с нож, "с цел да нападне служителите". Полицията уточни, че нападателят е бил застрелян.

Според комисар Рафел Кореа от барселонската полиция преди нападението вратата на участъка била заключена. Мъжът многократно звънял на звънеца, настоявайки да го пуснат, и говорил с полицаите по интеркома. След като те решили да отворят, той извадил голям нож и се нахвърлил върху тях.
Държавната телевизия TVE съобщи, че нападателят е 29-годишен алжирец с испански документи за самоличност, живеещ в Корнеля.

Терористична атака в сърцето на Каталуния (СНИМКИ)

Терористична атака в сърцето на Каталуния (СНИМКИ)

Според ТАСС, влизайки в сградата на участъка, мъжът извикал "Аллах е велик". Служителят, който се намирал в приемната, открил огън. До пристигането на медиците нападателят починал. Няма пострадали полицаи.

На 17 август Барселона отбеляза първата годишнина от ислямисткото нападение, при което млад мъж връхлетя с ван пешеходците на оживен централен булевард, уби 14 и рани над 100 души - най-тежкото подобно нападение в Испания от повече от 10 години.

Терористична атака в сърцето на Каталуния (СНИМКИ)

След инцидента испанските власти са повишили сигурността в полицейските участъци в областта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ето ви

    16 2 Отговор
    ''Искаме бежанци,искаме бежанци!''Така скандираха испанците по улиците.Ние пък сега им отговаряме:''ето ви бежанци,ето ви бежанци''.Хайде де!Искали бежанци!

    Коментиран от #3

  • 2 Киркор

    4 2 Отговор
    Кога ли и при нас ще стане така?
  • 3 Тодор Модев

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "ето ви":

    Там бежанците са ги докарали американците като резултат от пролетите - взимаш един мегафон , отиваш пред американското посолство в София и започваш да мелиш, както и останалите разбирачи
  • 4 Браво

    1 0 Отговор
    Браво на момчетата само смърт за тия ненормални арабуги!!
  • 5 ХанкоБрат

    2 0 Отговор
    Мексиканците наистина много искаха да приемат тарамбуки, така че сега да се оправят. Добре че полицаите им не са като нашите и стрелят веднага на месо.
Новини по държави: