Отидете към основна версия

993 0

При съседите: Никой няма да убива шефа на парламента

  • румъния-
  • ливиу драгня

Румънските служби нямат информация за предполагаем опит за атентат срещу Ливиу Драгня

Снимки: БТА/АР

Румънската разузнавателна служба не е получавала сезиране от председателя на Камарата на депутатите Ливиу Драгня във връзка с предполагаема заплаха за убийството му. Това заяви говорителят на службата Овидиу Маринча, цитиран от Аджерпрес.

Той уточни, че разузнавателната служба няма законови правомощия, свързани с охраната и защитата на високопоставени държавни представители.

На въпрос дали все пак Румънската разузнавателна служба е установила някаква опасност и дали е информирала съответните институции, Маринча отговори: "Ако научим някакви информации, които влизат в правомощията на други институции, сме задължени да им ги предоставим. Случаят не е такъв".

Председателят на управляващата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня заяви в интервю, че миналата година е имало опит за убийството му.

Попитан дали някой иска убийството му, дали е бил заплашван със смърт и дали има информации, че се планира убийството му, Драгня заяви: "Имах миналата година един опит, през април. Дойдоха четирима чужденци в Румъния, бяха настанени в Атене Палас и стояха три седмици тук. Както и да е, измъкнах се, но това не означава, че съм си взел охрана".

Главната прокуратура от своя страна също заяви, че няма заведено дело във връзка с предполагаем опит за убийство на Драгня.

Не е била сезирана и Службата за охрана и защита, която осигурява охрана на висшите държавни представители, предаде Медиафакс, позовавайки се на източници от службата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Букурещ: Не, не искаме да унищожим ЕС!

    Изявлението на еврокомисаря по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер, че Румъния иска да унищожи ЕС, "противоречи на конструктивната позици ...
    06.09.2018
    2 462
    8
  • Румънските управляващи: Това е опит за преврат

    Румънският премиер социалдемократ Виорика Дънчила осъди в писмо до Европейската комисия "опит за сваляне на правителството със сила" след бу ...
    17.08.2018
    2 593
    9
  • Трети ден протести в Румъния

    Хиляди излязоха на протест в Румъния за трета поредна вечер, съобщи ДПА. Демонстриращите поискаха борба с корупцията и оставка на правителството. Н ...
    13.08.2018
    1 468
    9
  • Втора безсънна нощ в Букурещ

    Хиляди румънци излязоха на протест из улиците на столицата Букурещ, искайки за втора поредна вечер оставката на управляващото социалдемократическо пра ...
    12.08.2018
    3 332
    14
Новини по държави: