Last news in Fakti

22 Август, 2018 17:25 988 0

При съседите: Никой няма да убива шефа на парламента

  • румъния-
  • ливиу драгня

Румънските служби нямат информация за предполагаем опит за атентат срещу Ливиу Драгня

При съседите: Никой няма да убива шефа на парламента - 1
Снимки: БТА/АР

Румънската разузнавателна служба не е получавала сезиране от председателя на Камарата на депутатите Ливиу Драгня във връзка с предполагаема заплаха за убийството му. Това заяви говорителят на службата Овидиу Маринча, цитиран от Аджерпрес.

Той уточни, че разузнавателната служба няма законови правомощия, свързани с охраната и защитата на високопоставени държавни представители.

На въпрос дали все пак Румънската разузнавателна служба е установила някаква опасност и дали е информирала съответните институции, Маринча отговори: "Ако научим някакви информации, които влизат в правомощията на други институции, сме задължени да им ги предоставим. Случаят не е такъв".

Председателят на управляващата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня заяви в интервю, че миналата година е имало опит за убийството му.

Попитан дали някой иска убийството му, дали е бил заплашван със смърт и дали има информации, че се планира убийството му, Драгня заяви: "Имах миналата година един опит, през април. Дойдоха четирима чужденци в Румъния, бяха настанени в Атене Палас и стояха три седмици тук. Както и да е, измъкнах се, но това не означава, че съм си взел охрана".

При съседите: Никой няма да убива шефа на парламента

Главната прокуратура от своя страна също заяви, че няма заведено дело във връзка с предполагаем опит за убийство на Драгня.

Не е била сезирана и Службата за охрана и защита, която осигурява охрана на висшите държавни представители, предаде Медиафакс, позовавайки се на източници от службата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: