Отидете към основна версия

4 907 13

САЩ: В България задържаха журналисти, разследващи измама

  • биволъ-
  • арест-
  • журналисти

"Ню Йорк Таймс" отрази случая с ареста на журналистите от "Биволъ".

Български журналисти бяха арестувани, след като откриха изгорени и нарязани документи, свързани с измама с европейски средства. По този начин „Ню Йорк Таймс“ отразява случая с арестуваните журналисти от сайта „Биволь“.

Изданието припомня, че журналистите са били задържани и след това освободени. Разследващият журналист от румънският сайт „ Rise Project Romania“ Атила Биро е заявил, че заедно с българските си колеги са пътували до югозападната част на София.

Той и журналистът Димитър Стоянов са намерили чувал с документи, някои от които изгорени, а други нарязани. Те са правили снимки на документите, когато са били арестувани. Полицията е преместила чувалите с документите.

Изданието съобщава и че българският омбудсман Мая Манолова е определила задържането като „незаконно“. Тя заяви, че действията на полицията са оставили впечатление за опит за предотвратяване на журналистическо разследване.

Не е ясно къде се намират документите в момента. Изданието съобщава, че те са били преместени в полицейския департамент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини