Отидете към основна версия

3 928 23

ЕС трябва да забрани новите дизелови автомобили

  • ес-
  • дизел-
  • автомобили

Те трябва да слязат от пазара възможно най-бързо

Новите продажби на бензинови и дизелови автомобили в Европа трябва да бъдат преустановени до преди 2030 г. Това ще стане, ако автомобилната индустрия спази ангажимента си за удържане на глобалното затопляне в съответствие с целите, поставени от Парижкото споразумение, съобщи „Гардиън“.

Това показва анализ на Германския аерокосмически център. Смята се, че новите хибридни автомобили също трябва да изчезнат най-късно до 2035 г.

Установено е, че през последните 10 години е отчетен съвсем слаб спад на отделяните от превозни средства вредни емисии. В същото време автомобилната индустрия ще изчерпи бюджета, с който разполага за отделяне на вредни емисии през следващите 5 до 10 години.

„От решаващо значение е да лансираме автомобили с ниски емисии на пазара, за да можем по-рано да подновим автопарка“, заяви диреткорът на Германския аерокосмически център професор Хорст Фридрих.

При този вариант последният автомобил с двигател с вътрешно горене ще бъде продаден през 2028 г. Дизеловите двигатели ще трябва да бъдат премахнати от пазара до средата на 2040-те.

Ще трябва и промяна на поведението спрямо ходене, колоездене и обществен транспорт.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: