Отидете към основна версия

11 944 24

Меркел нанесе съкрушителен удар на Тереза Мей

  • ангела меркел-
  • тереза мей-
  • великобритания-
  • ес-
  • удар

Брекзит може да се състои без споразумение

Снимка: БТА/ XINHUA

Германският канцлер Ангела Меркел нанесе съкрушителен удар върху лидерството на британския премиер Тереза Мей, пише британският всекидневник „Дейли експрес“, коментирайки неформалната среща на европейските лидери в Залцбург.

Вестникът посочва, че Меркел е заявила на Мей, че Европа трябва да види „съществен прогрес“, преди да сключи споразумение за Брекзит. Канцлерът изтъкна, че Брекзит трябва да бъде завършен до ноември или Великобритания ще рискува да напусне блока без споразумение.

Лондон и Брюксел все още не могат да се споразумеят за условията по развода и е голяма угрозата в оставащите месеци да няма съществен прогрес. Тереза Мей ясно подчерта, че няма да има втори референдум във Великобритания за Брекзит, а освен това заяви, че няма да има удължаване на периода за преговори с Европейския съюз.

Вчера Тереза Мей каза, че планът й за Брекзит е единственото сериозно и заслужаващо доверие предложение на масата. Британският премиер заяви това,след като председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза, че планът й няма да проработи. По думите й Великобритания е готова да напусне ЕС без споразумение за условията на нейното излизане, ако няма предложение, което да е приемливо за нея.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: