Отидете към основна версия

1 436 6

ООН вече не е безполезна

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • оон

Доналд Тръмп похвали напредъка в организацията

Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отбеляза приноса на ООН в борбата с разпространението на наркотици, съобщи Washington Examiner.

В миналото Тръмп е критикувал ООН, че не може да реализира своя потенциал. Според него при управлението на новия генерален секретар Антониу Гутериш, организацията е направила положителен завой.

„Той стана наш приятел и върши прекрасна работа в сложни ситуации. Винаги съм казвал, че ООН има огромен потенциал. Той започна да се развива бавно, но важното е, че започна.

Ние искаме да намалим употребата на наркотици, да блокираме каналите за доставки и да осигурим лечение на зависимите. Така можем да се погрижим за живота на много хора по света“, заяви Тръмп.

Преди той е определял организацията като място, където хората просто си говорят. Според него е важно да има повече роля на ООН в различни сфери.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп и Борисов се ръкуваха

    Премиерът на България Бойко Борисов и американският президент се поздравиха. Това стана по време на срещата „Глобален призив за действие за спра ...
    24.09.2018
    4 716
    73
  • Тръмп: Скоро може и да се срещнем с Ким Чен Ун

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че втората му среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун може да се реализира в най-скоро време. „По вси ...
    24.09.2018
    1 173
    2
  • Борисов е в САЩ, днес се среща с Тръмп

    Премиерът Бойко Борисов е на посещение в САЩ, където ще участва в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. Очаква се днес Борисов да разговаря с аме ...
    24.09.2018
    4 397
    83