Отидете към основна версия

2 180 12

Тревога на Острова! Очакват химическа атака

  • великобритания-
  • атака-
  • химическа-
  • бен уолъс-
  • министър

Терористите не спят

Снимка: Shutterstock

Възможността за извършването на терористично нападение с химически или биологически оръжия се приближава. Това заяви британският министър за сигурността и икономическата престъпност Бен Уолъс, цитиран от „Ройтерс“.

„Виждам заговори, при които единственото ограничение за амбицията на нашите противници е тяхното въображение", каза Уолъс на конференция по сигурността в Лондон. „В момента, когато говоря, терористите продължават да проучват нови начини да ни убиват по нашите улици - химическите и биологическите оръжия се придвижват по-близо. Те разработват по-добър арсенал. Трябва да сме подготвени за деня, който може да дойде на нашите улици тук", посочи британският министър.

През миналата година във Великобритания бяха извършени пет нападения, които властите определиха като терористични и при които загинаха 36 души. Четири от тях бяха дело на ислямистки бойци. Според полицията са осуетени други 17 заговора, а националното ниво на заплаха остава „сериозно", което е индикация за голяма вероятност за нападение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Великобритания се превръща в колония

    Бившият британски външен министър Борис Джонсън отново отхвърли политиката на премиера Тереза Мей за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи The Te ...
    11.10.2018
    3 818
    18
Новини по държави: