Отидете към основна версия

3 817 18

Великобритания се превръща в колония

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • ес

Борис Джонсън с нови критики към Тереза Мей

Бившият британски външен министър Борис Джонсън отново отхвърли политиката на премиера Тереза Мей за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи The Telegraph.

Според Джонсън с пална на Мей Великобритания никога няма да избяга от законите на ЕС. Той се обяви срещу мека форма на излизане от Съюза.

„Този план ще превърне страната ни в постоянна колония на ЕС. Там няма да ни позволят да излезем просто така. Може никога да не ни позволят да избягаме от техните закони. Не мисля, че това е нещото, за което гласува най-голямото мнозинство в историята на нашата страна“, заяви Джонсън в Twitter.

Борис Джонсън напусна поста си, заради разногласия с Тереза Мей. Той беше последван и от главния преговарящ за излизането на Великобритания от ЕС Дейвид Дейвис.

Според главния преговарят от страна на Европа Мишел Барние вече около 85% по споразумението с Великобритания са договорени. Според тях страната ще напусне митническия съюз и единния пазар.
Финална договорка трябва да бъде постигната до края на месеца. Тогава ще се проведе и срещата на върха на ЕС. Великобритания трябва да напусне Съюза през следващата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Меркел: Брекзит е в детайлите

    Германската канцлерка Ангела Меркел приветства постигнатия напредък в преговорите за споразумение за Брекзита и заяви, че иска запазването на близки о ...
    12.10.2018
    2 329
    1
  • Бивш премиер: Ще има нов референдум за Brexit

    Бившият британски премиер Гордън Браун прогнозира, че ще има нов референдум за излизането на Великобритания от ЕС, съобщи The Telegraph. Според нег ...
    11.10.2018
    3 572
    4
  • Тревога на Острова! Очакват химическа атака

    Възможността за извършването на терористично нападение с химически или биологически оръжия се приближава. Това заяви британският министър за сигурност ...
    10.10.2018
    2 180
    12
  • Юнкер: Спокойно, ще се разберем с Лондон

    Европейският съюз ще постигне сделка за Брекзит с Великобритания през ноември, ако това не стане още този месец, каза в интервю за австрийски вестници ...
    06.10.2018
    1 578
    13
Новини по държави: