Отидете към основна версия

2 917 13

Натаняху с „много мощни удари” срещу „Хамас”

  • израел-
  • натаняху-
  • предупреждение-
  • палестинци

Заплаха

Снимки: XINHUA/БТА

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заплаши „Хамас” с „много мощни удари”, след като през последните дни се стигна до ожесточени сблъсъци на границата с Ивицата Газа.

В петък израелски военни откриха огън по група палестинци проникнали през оградата на границата от страна на Газа, съобщиха израелските военни. „„Хамас” видимо не са разбрали предупреждението, а именно, че ако не прекратят атаките срещу нас, те ще бъдат спрени по друг начин – болезнен, много болезнен. Много сме близо до извършването на други действия, които ще включват много мощни удари. Ако сред управляващите на „Хамас” има здравомислещи, то те веднага ще прекратят огъня и масовите безредици”, каза Нетаняху.

От 30 март т.г. палестинците протестират в Ивицата Газа в рамките на започналия тогава „Марш на завръщането”. Най-силни сблъсъци с израелските военни и полиция има предимно в петък, когато на границата с Израел, след традиционната молитва, на протест излизат хиляди араби. От март по време на сблъсъци са били убити над 200 палестинци, а ранените са най-малко 20 000 души. В петък, по данни на израелските военни, в сблъсъците са участвали близо 15 000 души.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кървава неделя в Израел (СНИМКИ)

    Трима израелци са ранени, двама от тях - тежко, при нападение на окупирания Западен бряг, съобщи представител на израелската полиция. Израелски войниц ...
    07.10.2018
    4 983
    26