14 Октомври, 2018 15:45 2 881 13

Натаняху с „много мощни удари” срещу „Хамас”

  • израел-
  • натаняху-
  • предупреждение-
  • палестинци

Заплаха

Натаняху с „много мощни удари” срещу „Хамас” - 1
Снимки: XINHUA/БТА

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заплаши „Хамас” с „много мощни удари”, след като през последните дни се стигна до ожесточени сблъсъци на границата с Ивицата Газа.

В петък израелски военни откриха огън по група палестинци проникнали през оградата на границата от страна на Газа, съобщиха израелските военни. „„Хамас” видимо не са разбрали предупреждението, а именно, че ако не прекратят атаките срещу нас, те ще бъдат спрени по друг начин – болезнен, много болезнен. Много сме близо до извършването на други действия, които ще включват много мощни удари. Ако сред управляващите на „Хамас” има здравомислещи, то те веднага ще прекратят огъня и масовите безредици”, каза Нетаняху.

От 30 март т.г. палестинците протестират в Ивицата Газа в рамките на започналия тогава „Марш на завръщането”. Най-силни сблъсъци с израелските военни и полиция има предимно в петък, когато на границата с Израел, след традиционната молитва, на протест излизат хиляди араби. От март по време на сблъсъци са били убити над 200 палестинци, а ранените са най-малко 20 000 души. В петък, по данни на израелските военни, в сблъсъците са участвали близо 15 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шалом

    27 15 Отговор
    ЕВРЕИТЕ И ТЕХНИТЕ БРАТОВЧЕДИ,АРАБИТЕ СА НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО......БЕЗ ДА ПРЕНЕБРЕГВАМЕ И КОМУНИСТИТЕ,ЧИЯТО ИДЕОЛОГИЯ Е НАЛОЖЕНА ОТ ЧИФУТИТЕ.
  • 2 Петя

    48 17 Отговор
    Подъл народ е това евреина. Докато израелците не разберат, че тази земя са я откраднали скоро няма да се разберат с палестинците. Те си мислят, че палестинците искат да ги изгонат от там щот са лоши и мразят евреите. Те не искат да си признаят, че всеки един народ ще реагира по същия начин ако им дойдеш в страната и кажеш това е мое. Ако се преселят в България и кажат това е Израел и почнат да избиват българското население Вие какво ще направите? Да не говорим какви кръвопролития са ставали преди 47-ма а и след нея. Никой не говори за масовата миграция на палестинците, бягащи от ужасите. Колко палестински села са избили тогава никой не помни. Старите хора още си ходят със старите ключове за къщите дет отдавна са разрушени. Света ако не поправи тази неправда мир няма да има!!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    8 26 Отговор

    До коментар #2 от "Петя":

    Руската измет освен българофоби са и антисемити.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бай Коста

    7 12 Отговор
    Не пишете лоши работи за Евреите , МОСАД ако ви набележи ,с вас е свършено може да ви затрие като нищо

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Петя

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българин":

    Лудницата нали знаеш къде е? Айде бързо како тичкай до там че си забрави хапчетата.

    Коментиран от #9

  • 9 Българин

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Петя":

    Защо бе Петенце, истината боли, нали?
  • 10 El comandante

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "бай Коста":

    Койъо му се мре да заповяда!!!!В кучи гъз ще ги завра заедно с краф магата им!!!
  • 11 LCI

    1 6 Отговор
    За голямо съжаление, сантимента по комунизма, антисемитизма, национализма, расизма и дори нацизма - олигофренията на футболните агитки, заливат сърцата и главите на много от българите!
    Коментарите тук го потвърждават.

    Коментиран от #13

  • 12 Малко стари новини

    5 0 Отговор
    Много хора от нашето правителство са с високи нива в масонството и това не е тайна.. на палестинците им са откраднати първо правата, след това земята.. а на нас?!?.. ние сме още на първият стадий..
  • 13 любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "LCI":

    Що така пропусна гейлиберализма?