Отидете към основна версия

1 423 4

Мей: Сделката за Брекзит е постижима

  • брекзит-
  • тереза мей-
  • ес-
  • великобритания-
  • сделка-
  • мишел барние

Главният европейски преговарящ смята, че е нужно повече време

Снимка: БТА/ AP

Британската министър-председателка Тереза Мей каза, че вярва, че споразумение за Брекзит е постижимо, ако двете страни работят "усилено" през следващите дни и седмици, предаде Ройтерс.

"Това, което видяхме, е, че разрешихме повечето от проблемите в споразумението за напускане. Все още стои въпросът за северноирландското препятствие. Работим усилено и в тясно сътрудничество, можем да постигнем това споразумение", каза Мей пред репортери при пристигането си на срещата на високо равнище на Европейския съюз в Брюксел.

Главният европейски преговарящ Мишел Барние заяви, че е нужно много повече време, за да бъде постигната сделка за Брекзит. Барние обеща, че ще се работи спокойно и търпеливо по въпроса. "Работим много през последните няколко седмици и дни и нощи с британските делегации, за да постигнем всеобхватно споразумение за оттеглянето на Великобритания от ЕС", отбеляза главният европейски преговарящ. "Все още не сме постигнали такова", призна в същото време Барние.

Германският канцлер Ангела Меркел обеща да направи каквото може, за да помогне на Европейския съюз да постигне споразумение с Великобритания за Брекзита, предаде Ройтерс. Все още няма сделка, призна обаче Меркел на пристигане за срещата на върха на ЕС в Брюксел. Германският канцлер обяви, че иска "добри отношения с Великобритания".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: