Отидете към основна версия

8 589 8

Ликвидираха показно адвокатa на сръбската мафия

  • пит михалик-
  • аркан-
  • добросав гаврич-
  • желко ражнатович

Пит Михалик беше убит в Йоханесбург, при престрелката е ранен синът му

Снимка: Shutterstock

Пит Михалик, адвокат на убиеца на Аркан - Добросав Гаврич, беше убит при засада в Йоханесбург, при престрелката бе ранен синът му, съобщават сръбските медии.

Пит Михалик, адвокат от Йоханесбург, известен с това, че е защитавал много мафиотски босове, водел децата си на училище. Там била организирана засада, в която е убит.

Убийството му се свързва с убийството и на друг адвокат - Нурудин Хасан, който също работел по случая на Гаврич, пише сръбският вестник "Телеграф" и добавя, че това е още едно от редицата убийства на свързани със сърби хора в Южна Африка.

Добросав Гаврич бе осъден на 35 години затвор за убийството на Желко Ражнатович Аркан и още двама негови приятели. Той е под домашен арест в Южноафриканската република, в която бе арестуван през декември 2011 г.

Южноафриканските власти още не са го предали на Белград, за което до голяма степен допринесе и убитият адвокат, допълва вестникът.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Разстреляха убиец на Аркан

    В Южна Африка е застрелян Милан Джуричич-Мики, убиец на обявения за военнопрестъпник сърбин Желко Ражнятович-Аркан, покойния съпруг на Цеца Величкович ...
    27.04.2018
    42 717
    22
  • Убиецът на Аркан иска убежище в ЮАР

    Убиецът на сръбския военнопрестъпник Желко Ражнятович, по-известен като Аркан -Доброслав Гаврич е поискал убежище в ЮАР. Той е настоя да не бъд ...
    29.12.2011
    5 224
    0
  • В ЮАР хванаха убиеца на Аркан

    В Южна Африка е бил задържан укриващият се от правосъдието убиец на сръбския военнопрестъпник Желко Ражнятович, по-известен като Аркан, предаде Рой ...
    15.12.2011
    15 621
    5