Отидете към основна версия

3 447 12

Франция притиска Германия

  • франция-
  • еврозона-
  • германия

Бруно льо Мер настоява страната да вземе решение за реформи в еврозоната

Снимка: БТА/AP

Германия трябва да реши през следващата седмица, дали да приеме предложенията на Франция за засилване на интеграцията в еврозоната. Това заяви френският министър на финансите Бруно льо Мер, цитиран от France 24.

По-рано Германия и Франция постигнаха споразумение за насоките за по-тясна интеграция в еврозоната. Те са основани на предложенията на френския президент Еманюел Макрон.

Сред тях е и съвместен бюджет на страните от общността. Подробностите трябваше да бъдат изяснени до края на годината. В Берлин обаче все още се колебаят по някои ключови въпроси.

„Време е Германия да вземе решение за бъдещето на Европа. Сега ние трябва да изградим суверенитета на Европа между САЩ на Доналд Тръмп и Китай на Си Дзинпин“, заяви Льо Мер.

Според него е важно да се вземе решение за общ механизъм за опазване от лоши банкови кредити, като така се стигне до по-нататъшно укрепване на банковия и капиталовия пазар.

Смята се, че срещата между финансовите министри в ЕС през декември ще е последната възможност за вземане на решение за глоби срещу интернет гигантите. Франция вече предложи данъка да влезе в сила от 2020 г., за да има време страните да се подготвят за него.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Марин льо Пен идва в София

    Лидерката на френската крайна десница Марин льо Пен ще посети София на 16 ноември, за да се срещне с националистическите съюзници от Източна Европа въ ...
    09.11.2018
    1 567
    8
  • Макрон бил мишена на атентатори

    Службите за сигурност във Франция са предотвратили евентуален атентат срещу президента Еманюел Макрон, съобщи ДПА, като се позовава на данни, изнесени ...
    06.11.2018
    1 337
    5
  • Как истинската „средна класа” живее в Европа?

    Наскоро се върнахме от поредното си пътуване, а след това попаднах на пост в интернет за това, че трябва спешно да се махна в някоя „нормална дъ ...
    06.11.2018
    5 677
    56
Новини по държави: