Отидете към основна версия

8 856 16

Предсмъртните думи на Хашоги

  • джамал хашоги

Убийството на журналиста е продължило 7 минути

Снимка: АР/БТА

Телевизия Al Jazeera оповести предсмъртните думи на саудитския журналист Джамал Хашоги. „Задушавам се ... Махнете този чувал от главата ми. Имам клаустрофобия”. Това са последните думи, които журналистът е казал преди смъртта си, съобщава турският му колега от Daily Sabah Назиф Караман. По думите на Караман, на видеозаписа се чува, че убийството е продължило 7 минути. Той уточнява, че в най-скоро време Daily Sabah ще публикува фрагменти от последните минути живот на Хашоги.

По-рано вестник Daily Mail, позовавайки се на прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс, съобщи че няколко часа преди да отпътува за Париж турският президент Реджеп Ердоган е потвърдил съществуването на аудиозапис, който съдържа информация за последните минути живот на саудитския журналист. Съобщава се, че турският лидер е предал записа на представители на Саудитска Арабия, САЩ, Германия, Франция и Великобритания.

Хашоги, който е работил като анализатор в американският вестник Washington Post и живял в САЩ от 2017 г., изчезна на 2 октомври, след като влезе в генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. На 20 октомври саудитските медии разпространиха информация, че Хашоги е мъртъв.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини