Отидете към основна версия

12 527 65

Кой ще спечели война между Украйна и Русия

  • русия-
  • война-
  • украйна

Мнение на бившият шеф на украинската служба за сигурност Игор Смешко

Снимка: Shutterstock

Бившият шеф на службата за сигурност на Украйна Игор Смешко прогнозира как ще завърши конфликта между неговата страна и Русия, съобщи „112 Украйна“.

Според него при война между двете страни, Украйна най-вероятно ще претърпи поражение.

„Ние не можем да покажем успехи в развитието на икономиката или в развитието на въоръжените сили. В момента ние статично удържаме фронта на групировките, които воюват срещу нас в Донецк и Луганск. Ние обаче знаем, че ако Русия започне офанзива с въздушни сили, нашата съпротива просто няма да издържи“, заяви Смешко.

Според него украинските разходи за отбрана са неефективно. Той призова за повече прозрачност при тяхното насочване към армията.

Смешко даде пример с практиките в американската армия. Той припомни, че всеки разход там може да се проследи през интернет.

Украйна отдели 5.3% от своя БВП за отбрана за следващата година. Според някои експерти е нужно повишение.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия готви нечуван удар за Украйна

    Русия може да затвори напълно Азовско море за украински кораби, съобщи „Московский Комсомолец“. По-рано стана ясно, че украинските влас ...
    16.11.2018
    16 841
    40
  • Финландия скочи срещу Русия

    Финландия открито обвини Русия в саботаж на ученията на НАТО. Това се казва в изявление на финландското вътрешно министерство, цитирано от „Ройт ...
    16.11.2018
    7 157
    49
Новини по държави: