Отидете към основна версия

2 955 11

Смяна на приоритетите в SpaceX (СНИМКИ)

  • спейс екс-
  • spacex-
  • фалкон-9-
  • илон мъск-
  • биг фалкон рокет

Компанията се отказа от плановете си за обновление на ракетата "Фалкон-9"

Снимки: БТА/АР

Американската компания SpaceX се отказва от плановете си за обновление на втората степен на ракетата-носител "Фалкон-9", съобщи нейният шеф Илон Мъск, цитиран от АР.

SpaceX не възнамерява да променя втората степен на ракетата "Фалкон -9" с цел повторното й използване", написа Мъск в Тwitter.

Той изтъкна, че вместо това ще бъде ускорена разработката на космическата транспортна система "Биг Фалкон Рокет" (БФР), чиито нов дизайн бил възхитителен.

Миналата седмица Мъск съобщи, че SpaceX ще обнови втората степен на "Фалкон 9" по образеца на "Биг Фалкон Рокет". Първият орбитален полет на модификацията беше заплануван за месец юни.

БФР е проект за свръхтежка ракета-носител, способна да изведе в орбита до 100 тона полезен товар.

Тя се състои от ускорител и кораб, който трябва да притежава собствен двигател и да е способен да превозва товари и пътници. Предполага се, че тази система ще може да бъде използвана многократно.

"Фалкон-9" е двустепенна ракета-носител от тежък клас. Нейната височина е 70 метра при диаметър 3,66 метра и при стартова маса до 550 тона.

Нейната товароподемност е 8,3 тона на геопреходна орбита и 22,8 тона на ниска опорна орбита.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Полети до Марс през 2025 г. Билетът - $200 000

    Президентът на компанията SpaceX Илон Мъск заяви, че може да отиде лично на Марс с вероятност от 70%, съобщи Axios. Той си представя, че такива пол ...
    26.11.2018
    2 787
    21
  • ФБР погна Илон Мъск

    Федералното бюро за разследване на САЩ е започнало разследване срещу шефа на Tesla Илон Мъск за заблуждаване на инвеститори с невярна информация за ре ...
    28.10.2018
    4 806
    41
  • Историческо! Ето го първият космически турист (СНИМКИ)

    Американската космическа компания SpaceX съобщи, че 42-годишният японски милиардер Юсаку Маедзава, основател на сайт за мода и колекционер на съвремен ...
    18.09.2018
    2 810
    12