Отидете към основна версия

12 930 138

Москва заплаши: Който не слуша Лавров, ще слуша Шойгу

  • русия-
  • сащ-
  • ракети-
  • сергей лавров-
  • владимир путин-
  • сергей шойгу

Русия се надява, че САЩ няма да предприемат необмислени стъпки по отношение на Договора за ракетите със среден и малък обсег

Снимки: БТА/АР

Русия се надява, че САЩ няма да предприемат необмислени стъпки по отношение на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег. Това коментира директорът на отдела в руското външно министерство за неразпространение и контрол над въоръженията Владимир Ермаков, цитиран от ТАСС.

"Ние изхождаме от факта, че в края на краищата те трезво ще достигнат до оценка на реалната ситуация в света. Но ние, разбира се, сме готови с решения за всякакво развитие на събитията. Но за тези, които не искат да слушат всичко това, което много подробно обяснява Сергей Лавров, ще се наложи да чуят това, което Сергей Шойгу ще им обясни", предупредил Ермаков.

Ермаков иска да каже, че който не се вслушва в думите на руския външен министър, ще му се наложи да си има работа с руските въоръжени сили, чийто началник е Шойгу.

Договорът за ликвидация на ракетите със среден и малък обсег е сключен през 1987 г. между СССР и САЩ. С него страните обещаха да унищожат всички комплекси балистични и крилати ракети с наземно базиране със среден (1000-5500 км) и малък (от 500 до 1000 км) обсег, а също така да не произвеждат, да не тестват и да не ги използват в бъдеще.

На 20 октомври президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да оттегли страната от договора за ракетите, тъй като според него Русия не изпълнява задълженията си.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания