Отидете към основна версия

6 807 5

Тежък удар по джоба на Коза ностра

  • матео месина денаро-
  • мафия-
  • коза ностра

Италианските власти конфискуваха имоти за 1,5 милиарда евро, собственост на наследници на сицилиански мафиот 

Снимка: Shutterstock

Италианското правосъдие обяви, че е конфискувало имоти, най-вече предприятия, на стойност близо 1,5 милиарда евро, които са принадлежали на наследници на човек, починал през 2016 година и сочен за един от близкото обкръжение на мафиотския бос Матео Месина Денаро, предадe AFP.

Това със сигурност е най-голямата конфискация в историята на италианското правосъдие, се посочва в комюнике на дирекцията антимафия след акцията за изземване на имущество на Кармело Пати, който почина на 81 години през 2016 година.

Сред конфискуваните имоти има редица промишлени предприятия, компании за търговия с недвижими имоти, хотели и туристически селища, разположени в различни райони на Италия.

Общата стойност на тези имоти, според предпазлива оценка, превишава 1,5 милиарда евро, допълва дирекцията антимафия.

Разследването, продължило години, е стигнало до заключението, че има голямо несъответствие между декларираните доходи и инвестициите, направени от Кармело Пати, се допълва в комюникето.

Следователите са установили, че той е имал връзки с редица хора от близкото обкръжение или членове на мафиотскта фамилия Кастелветрано, ръководена от третия най-известен мафиотски бос Матео Месина Денаро, за когото се твърди, че е главният шеф на Коза ностра, сицилианската мафия.

Матео Месина Денаро, на 56 години, се издирва от 1993 година. Твърди се, че той е наследникът на големите исторически босове на Коза ностра Тото Риина и Бернардо Провенцано, починали в затвора през 2016 и 2017 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: