Отидете към основна версия

6 475 61

Порошенко: Русия ще си плати, ако ни нападне!

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • русия-
  • плати-
  • война-
  • сащ

Украйна ще се бори за своята свобода

Снимка: БТА/ AP

Ние ще се бием за нашата свобода, за нашата територия, за нашата демокрация. Русия ще плати огромна цена, ако ни нападне. Това заяви украинският президент Петро Порошенко в интервю за NBC.

Държавният глава заяви, че реалната цел на Русия е окупация на водите край Крим. По думите му Украйна трябва да е готова за руска агресия. С въвеждането на военно положение в страната се цели готовност за отбрана, посочи Порошенко. Той ясно заяви, че военното положение не означава подготовка за офанзивни действия, а единствено готовност за реакция при руска агресия.

Петро Порошенко заяви, че Украйна е под атака, защото е отказала повече да бъде руска колония, а иска да е част от европейското семейство. Украинският президент заяви, че разчита много на Съединените американски щати за подкрепа. Порошенко е поискал от Доналд Тръмп да предаде съобщение на Владимир Путин по време на планираната им среща в Аржентина: „Г-н Путин, моля, напуснете Украйна!“.

РИА Новости съобщи, че Русия разполага нов дивизион зенитно-ракетни комплекси С-400 на Кримския полуостров. Ситуацията между двете съседни страни е близо до червената линия, след като руският флот залови украински войници и откри стрелба по техните кораби. Киев обвини Москва в агресия, докато от Москва твърдят, че са следвали международните закони.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: