Отидете към основна версия

17 292 108

Порошенко: Русия е разположила огромна армия на границата ни

  • петро порошенко-
  • украйна-
  • русия-
  • армия

Украинският държавен глава твърди, че руснаците са струпали 80 000 военни и още хиляди единици бойна техника

Снимка: БТА/АР

Украинският президент Петро Порошенко сподели за огромно струпване на руски войски по границата на страната му, предаде Асошиейтед прес.

На среща с украински военни Порошенко заяви, че Русия е разположила "над 80 000 войници, 1400 артилерийски системи и установки за залпов огън, 900 танка, 2300 бронирани бойни автомобила, 500 самолета и 300 хеликоптера" по протежение на границата. Информацията не е потвърдена от независим източник.

Последната седмица беше белязана от ескалация на напрежението между Русия и Украйна. В неделя руската брегова охрана задържа в Керченския проток край Крим три украински военни кораба, които плавали към Азовско море, и техните екипажи.

Украинската гранична служба междувременно съобщи, че на около 100 руски граждани е било забранено да влязат в страната, откакто влезе в сила съответната забрана.

Преди два дни Порошенко обяви, че всички руски мъже на възраст между 16 и 60 години няма да имат право да влизат в Украйна по време на въведеното за 30 дни военно положение в страната. Целта е да бъде предотвратено проникването в Украйна на руски военни под прикритие.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Путин обвини Украйна: Те не желаят мир

    Руският президент Владимир Путин вчера обвини Украйна, че не желае мирно решаване на конфликта си с Русия, съобщиха ДПА и ТАСС. На пресконференция ...
    02.12.2018
    3 995
    26
Новини по държави: