Отидете към основна версия

16 379 4

Ликвидираха бос на мощен наркокартел в Мексико

  • мексико-
  • наркокартел-
  • сетас-
  • бос

Спецслужбите в Мексико са ликвидирали един от босовете на най-могъщия наркокартел в страната - "Сетас", предаде БГНЕС.

Енрике Делгадо Фрейре е бил застрелян заедно с един от неговите бодигардове по време на операция на границата на щатите Тамаулипас и Веракрус. Били са арестувани и 8 бойци на "Сетас", оказали съпротива, като Фрейре е бил убит при завързалата се престрелка. Конфискувани са няколко гранати и огнестрелно оръжие.

"Сетас" се явява може би най-могъщият наркокартел в Мексико, завоювал доминираща позиция с цената на много пролята кръв. В преобладаващата им част членовете му са дезертьори от елитни части на мексиканската армия. Освен с производство и трафик на дрога "Сетас" прави пари и от отвличания за откуп, като жертви най-често са туристи от САЩ.

"Сетас" са слави и като най-жестокият наркокартел в страната. Обичайна практика, например, е показното рязане на глави на членове на конкурентни картели, на заловени полицаи или дори обикновени хора, отказали сътрудничество с наркомафиотите. Главите биват подхвърляни с картончета със заплашителни надписи или просто със знака "Z".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Папа Бенедикт XVI пристигна в Мексико

    Папа Бенедикт XVI пристигна в Мексико, като на летището бе посрещнат лично от президента на страната Фелипе Калдерон и съпругата му. Визитата н ...
    24.03.2012
    1 176
    0