Отидете към основна версия

1 282 8

Премиерът триумфира на изборите в Армения

  • армения-
  • избори-
  • никол пашинян

Блокът на Никол Пашинян с голямо мнозинство

Предизборният блок на временно заемащия поста премиер на Армения Никола Пашинян получи мнозинство на изборите в страната, съобщи ТАСС.

Групата „Моя стъпка“ е получила подкрепа на 70.43% от гласовете. Това показват данните след преброяването във всички 2010 избирателни участъка.

Партията „Процъфтяваща Армения“ е получила подкрепата на 8.27% от гласоподавателите. Партията „Светла Армения“ е получила подкрепата на 6.37% от гласоподавателите.

Бившата управляваща Републиканска партия е получила вот от 4.7%. Това значи, че тя няма да участва в следващия парламент.

За влизане в парламента партиите трябва да получат подкрепата на поне 5% от гласовете. За коалициите е предвиден праг от 7%.

Пашинян подаде оставка като премиер на 16-ти октомври, за да ускори провеждането на изборите. Това стана след масови протести срещу закон, ограничаващ правата на премиера.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Невиждан протест в Армения

    Стотици хиляди излязоха на протест в Армения, съобщи РИА Новости. Демонстрацията беше водена от премиера Никол Пашинян. Недоволството е срещу плани ...
    03.10.2018
    3 184
    8
  • Армения има нов премиер

    Парламентът на Армения избра лидера на опозицията Никол Пашинян за министър-председател на страната, предадоха световните агенции. Това се случва след ...
    08.05.2018
    1 557
    9