Отидете към основна версия

3 295 9

292 години в затвора за наркотрафик

  • сърбия-
  • наркотици-
  • дарко шарич

Сръбският наркобос Дарко Шарич беше признат за виновен в търговия с дрога, контрабанда на оръжие и пране на пари

Снимки: Shutterstock

На почти 300 години затвор бяха осъдени членове на сръбска наркобанда, съобщава в. Вечерне новости.

Специализираният съд в Белград постанови най-големият наркобарон в страната Дарко Шарич и 30 негови подчинени да прекарат зад решетките 292 години и осем месеца. Всички те бяха признати за виновни в търговия с наркотици, контрабанда на оръжие и пране на пари. Тарторът на бандата бе осъден на 15 години затвор.

Шарич бе арестуван при съвместна полицейска акция на службите на Сърбия и Черна гора с кодово название "Балкански воин" през 2014 г.

Той бе заловен на яхта, превозваща 5,7 тона кокаин от Уругвай. Процесът срещу него предизвика особен интерес в двете балкански страни, защото показанията му хвърлиха сянка върху много политици и в Белград, и в Подгорица.

Наркобаронът започва своята бандитска дейност по време на войните в Югославия през 90-те години на ХХ век. За няколко години успява да създаде организирана престъпна групировка, действала в Латинска Америка, Балканите, Южна и Западна Европа с главна квартира в Милано.

Шарич всеки месец е доставял един тон кокаин в Италия. Престъпната групировка е натрупала своето богатство не със сила, а с дъмпинг на продавана дрога.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: